Teun van Asselt jongste ClubKampioen ooit van WIK’61

Teun van Asselt jongste Clubkampioen WIK

Afgelopen vrijdag werden de clubkampioenschappen gehouden bij tafeltennisvereniging WIK. Een vrij jeugdig deelnemersveld met kwam samen met nestor Hans de Rijk tot in de halve finale. Teun van Asselt was de enige die niet te kloppen bleek. Teun hield achtereenvolgens Hans de Rijk, Marcel Hoogendoorn als Nick van Dijk van de eerste plaats af, zodat hij als 14 jaar en 166 dagen oude clubkampioen van WIK’61 als jongste de boeken in gaat.

| 29 januari 2018

WIK bekert verder

 

Nick, Joost, JW, Dennis en Tim, ongelooflijk blij met behalen volgende ronde.

Nick, Joost, JW, Dennis en Tim, ongelooflijk blij met behalen volgende ronde.

Afgelopen vrijdag trof het bekerteam van WIK een sterk team uit Huizen. De eerste partijen gingen gelijk op, daarna vielen bijna alle partijen in het voordeel van WIK. Met 11-3 werd de volgende ronde bereikt, waarin gestreden wordt om een plek bij de laatste 8. Teamcaptain Jan Willem Mur was apetrots op zijn jonge teamgenoten Nick van Dijk, Joost Zagt, Dennis van Rooijen en Tim van der Leeden.

 

Halve finale Middenmeerkampen
Op zaterdag werd in Hilversum de halve finales van de Middenmeerkampen gespeeld. Vier van de vijf spelers van WIK bereikten ook hier de finaleronde. Tim van der Leeden en Nick van Dijk eindigden op een eerste plaats in hun poule. Teun van Asselt en Sander van Doorn bereikten ook de finaleronde door bij de beste vier te eindigen. Bastiaan Waldram had tot op het laatste kans om ook de finaleronde te bereiken maar kwam uiteindelijk een punt te kort.

| 11 juni 2017

Alex de Hoop sterkste speler van Kockengen en omstreken

 

Alex de Hoop in het midden van half deelnemersveld. Geheel rechts staat Joost Zagt, medefinalist met het zilver.

Alex de Hoop in het midden van half deelnemersveld. Geheel rechts staat Joost Zagt, medefinalist met het zilver.

Tijdens de clubkampioenschappen voor de senioren van WIK was één man die ongeslagen wist te blijven, ondanks dat hij herhaaldelijk veel punten voor moest geven. Alex de Hoop kwam in de poulefase niet in de problemen en werd poulewinnaar. In de halve finale won hij in twee sets van Tim van der Leeden. In de finale tegen Joost Zagt had Alex een beslissende derde set nodig om de ontketende Joost op de knieën te krijgen. Het brons ging naar Juran Hilhorst die verrassend won van verdediger Ronald Verleun.

| 26 december 2016

WIK wint VERENIGINGENSPEL 2016

 

Rabobank directeur Karen Walter overhandigt de cheque aan WIK. V.l.n.r. Karen Walter, Alex Peters, Ronald Verleun, Hans de Rijk en Michiel Pot.

Rabobank directeur Karen Walter overhandigt de cheque twv van €250,- aan WIK. V.l.n.r. Karen Walter, Alex Peters, Ronald Verleun, Hans de Rijk en Michiel Pot.

In de grote zaal van Overdorp werd voor de vijfde keer het Verenigingenspel gehouden. De inzet was een cheque van € 250,- gesponsord door de Rabobank en een aantal geldprijzen beschikbaar gesteld door de Ondernemersvereniging Kockengen. Op basis van 35 vragenronden over allerlei verschillende onderwerpen en een rode draadspel werd uitgemaakt welk team met de felbegeerde wisselbeker en hoofdprijs naar huis ging. Voorzitter Adrie de Lange vroeg Ad Goes, als winnaar van 2015, de wisselbeker te overhandigen aan tafeltennisvereniging WIK uit Kockengen. Het team van WIK, bestaande uit Alex Peters, Ronald Verleun, Hans de Rijk en Michiel Pot waren zielsgelukkig met hun prestatie, nadat zij in voorgaande jaren niet hoger dan een vierde plaats eindigden. Met slechts een puntje minder werd de tweede prijs in ontvangst genomen door IJsclub Kockengen. LBNK 1 noteerde ditmaal een keurige derde plaats uit een sterk deelnemersveld van in totaal 35 teams bestaande uit vier personen.

De originaliteitsprijs viel ten deel aan een drietal teams, zijnde De Beekhoeve, de EHBO en ENCORE! Daarnaast ontvang De Tafel van Vier ook een extra prijs voor de mooiste tafel, doordat zij hun tafeltje mooi ingericht compleet met tafelkleed en andere huizelijke accessoires.

Namens WIK en alle andere 34 teams bedanken wij de Ondernemersvereniging Kockengen, vragenbedenkers, assistenten, jury, catering en de Rabobank voor deze geoliede versie van het jaarlijkse Verenigingenspel!

| 7 maart 2016

Alex de Hoop en Tim van der Leeden oppermachtig bij WIK Daviscup

Op foto de deelnemers van de WIK Daviscup met Alex de Hoop (derde van links), met daarnaast Tim van der Leeden, Nick van Dijk en Justus Romijn.

Op foto de deelnemers van de WIK Daviscup met Alex de Hoop (derde van links), met daarnaast Tim van der Leeden, Nick van Dijk en Justus Romijn.

Alex de Hoop en Tim van der Leeden werden door loting aan elkaar gekoppeld. Beide spelers van WIK zijn gewend op het hoogste niveau te acteren, waardoor het voor de andere zeven koppels een te moeilijke opgave werd om Alex en Tim van het goud af te houden.
De fraaie drie sterren wisselbokaal werd uitgereikt door toernooidirecteur Frank Struijk, die zijn team een aantrekkelijke poedelprijs toebedeelde. De tweede plaats viel ten deel aan het duo Nick van Dijk en Justus Romijn. De koppels Mark Makkink/Mark Boele en Johannes Fitzer/Gerben Bouthoorn vonden in de halve finale hun eindstation.

| 10 januari 2016

Frank Struijk als vanouds clubkampioen bij WIK

IMG_1108a

V.l.n.r. Mark, Jan Willem, Frank, Timeas

Vorige week vrijdag werd bij WIK de clubkampioenschappen voor senioren georganiseerd. Na de loting waarbij 21 deelnemers in vier poules werden ingedeeld drongen acht spelers door tot de kwartfinales. In de daarop volgende halve finale strandden Peter Marijn, Nena Zantman, Benny Funke en Tim van Weerdenburg. Jan Willem Mur en Timeas Schim van der Loef streden streden om de derde prijs en deze werd door laatstgenoemde gewonnen. Frank Struijk en Mark Makkink lieten zien waarom zij in de finale stonden, maar Frank was in de beslissende derde set een maatje te groot voor zijn bekerteamgenoot. Frank Struijk stak zijn mening als toernooidirecteur niet onder stoelen of banken: “Het was een fantastisch toernooi met de gedroomde winnaar!”, aldus de kersverse kampioen.

Lees verder »

| 19 januari 2015

Makkink en Romijn veroveren WIK DavisCup

Deelnemers WIK Daviscup met Ruud Kwakkenbos in het middelpunt (met donkerblauwe WIK on TOUR trui.

Deelnemers WIK Daviscup met Ruud Kwakkenbos in het middelpunt (met donkerblauwe WIK on TOUR trui)

De tiende editie van de WIK DavisCup werd georganiseerd door Frank Struijk. Na de poulefase bereikte vier teams de halve finale. Dit betekende tevens het eindstation voor het duo Timeas Schim van der Loef/Tim van Weerdenburg  en het duo Alex de Hoop/Juran Hilhorst. De finale werd gewonnen door het team van Mark Makkink en Justus Romijn die in het beslissende dubbelspel iets sterker waren dan het team van Gerben Bouthoorn en Joost Zagt. Rabobank-directeur Ruud Kwakkenbos ontving uit handen van voorzitter Ronald Verleun een WIK on TOUR trui als waardering dat de Rabobank de trouwste supporter is van WIK.

Lees verder »

| 14 december 2014

Nena Zantman (15) wint CK bij WIK

Het deelnemersveld tijdens de ClubKampioenschappen van WIK met in het midden de eerste kampioene van WIK, Nena Zantman.

Het deelnemersveld tijdens de ClubKampioenschappen van WIK met in het midden de eerste kampioene van WIK, Nena Zantman.

Vrijdag 17 januari werden de clubkampioenschappen senioren bij WIK gehouden. Een deelnemersveld van zesentwintig man en een dame streden om de felbegeerde titel en de overige prijzen. Naast senioren van WIK, bekercompetitiespelers deden ook enkele jeugdspelers mee die vaker in Kockengen meetrainen. Organisator Frank Struijk besliste met zijn bingomolen de indeling van de zeven poules. In de kwartfinale sneuvelden Maarten Versloot, Ronald Verleun, Martin van Steijn en Mees van der Meer. In de halve finale won de Nena Zantman van tweede divisiespeler Peter Marijn en won Alex de Hoop van titelverdediger Mark Makkink. In de finale kwam de enige dame van het toernooi niet in de problemen en bleef Alex de Hoop in twee de baas. De verwachting is dat de vijftienjarige Nena over enkele seizoenen de top van Nederland verovert, waardoor de wisselbeker met haar naam hierdoor meer glanst krijgt. In de verliezerronde mag Mark Boele zich subkampioen noemen. Hij versloeg Maarten Benschop in drie sets.

Lees verder »

| 20 januari 2014

Struijk en Marijn veroveren WIK DavisCup

V.l.n.r. Martin van Steijn, John Berger en het kampioensduo Frank Struijk en Peter Marijn.

V.l.n.r. Martin van Steijn, John Berger en het kampioensduo Frank Struijk en Peter Marijn.

Vorige week vrijdag werd met tien koppels gestreden voor de felbegeerde WIK DavisCup. Toernooidirecteur Frank Struijk bepaalde met de bingomolen wie met wie een koppel gingen vormen. Alleen de winnaars van vorig jaar, Tim van Weerdenburg en Ronald Verleun, mochten als titelverdedigers bij elkaar blijven. De jongste deelnemer was de elfjarige Ivo de Hoop. Hij baarde opzien door meerdere partijen te winnen, maar dit leverde helaas geen plek op in de halve finale.

In de halve finale werden Sjoerd Vendrik samen met Joost Zagt uitgeschakeld door respectievelijk Peter Marijn en Frank Struijk. Dit zelfde lot overkwam ook Alex de Hoop en Maarten Versloot die het onderspit dolven tegen Martin van Steijn en John Berger. In de finalewedstrijd bond de ongeslagen Martin van Steijn ook van Frank Struijk aan zijn zegekar. Teamgenoot John Berger was niet opgewassen tegen het felle aanvalsspel van tweede divisiespeler Peter Marijn. Het beslissende dubbelspel werd met 21-19 in het voordeel van Peter Marijn en Frank Struijk beslist. Frank vierde het laatste punt met een vreugdekreet en een buikschuif, waarna de prijsuitreiking werd verzorgd door Elsa Veenis.

| 22 december 2013

Mark Makkink maatje te groot tijdens CK WIK

De prijswinnaars tijdens de CK van WIK. V.l.n.r. Bas Nieuwendijk, Mark Makkink en Alex de Hoop.

De prijswinnaars tijdens de CK van WIK. V.l.n.r. Bas Nieuwendijk, Mark Makkink en Alex de Hoop.

Afgelopen vrijdag werd in Kockengen de clubkampioenschappen voor de senioren gehouden. Met achttien deelnemers verdeeld over drie poules werd gestreden om een plaats in de kwartfinale. De vier sterkste spelers troffen elkaar in de halve finale. Alex de Hoop verdiende zijn ticket voor de finale door Frank Struijk uit het toernooi te stoten. In andere halve finale won Mark Makkink van Peter Marijn. In de eerste set van de finale had Alex de Hoop de beste papieren, maar liet zich in de slotfase verrassen door Mark Makkink. In de tweede set kwam Makkink niet in problemen en mag zich naast Clubkampioen Woerden, nu ook de titel Clubkampioen WIK op zijn palmares bijschrijven.

In de troostfinale won Bas Nieuwendijk zijn eerste grote prijs door het subkampioenschap weg te kapen van Ronald Verleun.

| 7 januari 2013