WIK verzilvert finale Bekercompetitie Midden-Nederland

Bekerhelden Joost Zagt, Dennis van Rooijen Jan Willem Mur, Johannes Fitzer, Tim van der Leeden, Nick van Dijk en Justus Romijn

Bekerhelden Joost Zagt, Dennis van Rooijen Jan Willem Mur, Johannes Fitzer, Tim van der Leeden, Nick van Dijk en Justus Romijn

In een bomvolle sporthal met veel sfeer en spanning werd afgelopen vrijdag een zinderende finale gespeeld tussen het thuisspelende WIK en Tielse TC uit Tiel. Beide teams hadden 118 teams in het bekertoernooi achter zich gelaten en streden om de belangrijkste prijs van het jaar, de beker.
WIK kwam het beste uit de startblokken en wist al snel een 5-3 voorsprong te plaatsen. Na vijf verliespartijen op rij keek WIK tegen een 8-5 achterstand aan. De overige partijen werden om en om gewonnen, waardoor er uiteindelijk een 7-10 eindstand op het bord verscheen en er geen beslissend dubbel meer gespeeld hoefde te worden. WIK, drievoudig finalist in de afgelopen 10 jaar, feliciteerde het team van Tielse TC met hun eerste titel.

Ton van Ginkel verzorgde als voorzitter van de NTTB de prijsuitreiking. Joost Zagt, Dennis van Rooijen Jan Willem Mur, Johannes Fitzer, Tim van der Leeden, Nick van Dijk en Justus Romijn kregen het zilver in de vorm van een medaille omgehangen door Flip Valero namens de organisatie. Supporters van beide verenigingen waren de grote winnaar van de avond. Frank Struijk, coach van WIK vatte deze bekerfinale in één zin samen: “Ik zou deze avond voor geen goud willen missen”.

 

| 10 juli 2017

WIK naar Bekerfinale in Kockengen!

Op foto: Spelers en supporters van WIK vieren winst in bloedstollende halve finale.

Op foto: Spelers en supporters van WIK vieren winst in bloedstollende halve finale.

Op vrijdag 7 juli wordt in Kockengen de gedroomde finale gespeeld tussen WIK en Tielse TC uit Tiel. Beide teams kregen het voor elkaar om zes rondes in het toernooi te blijven en ongeveer 120 teams achter zich te laten.
In de halve finale tussen het sympathieke SVE en WIK verliepen de eerste partijen vooral in het voordeel van WIK. Na een 5-9 voorsprong voor het bezoekende WIK stokte de motor enigszins en won SVE plotseling de overige vier enkelspelen, waardoor het 9-9 werd. Een beslissend dubbel moest er aan te pas komen om te weten wie het eerste finaleticket mee naar huis nam. Uiteindelijk lieten Nick van Dijk en Johannes Fitzer hun beste spel zien en versloegen het sterker geachte dubbel van SVE in twee zinderende games. Dennis van Rooijen en Joost Zagt vierden met hun teamgenoten dit onverwachte succes.
De bekerfinale wordt gespeeld vanaf 20.15 uur in de sporthal van Kockengen. Belangstellenden zijn welkom om deze unieke gebeurtenis mee te maken en de sfeer te proeven die kenmerkend is voor het meest aansprekende tafeltennistoernooi van Midden-Nederland.

| 10 juli 2017

WIK bekert verder

 

Nick, Joost, JW, Dennis en Tim, ongelooflijk blij met behalen volgende ronde.

Nick, Joost, JW, Dennis en Tim, ongelooflijk blij met behalen volgende ronde.

Afgelopen vrijdag trof het bekerteam van WIK een sterk team uit Huizen. De eerste partijen gingen gelijk op, daarna vielen bijna alle partijen in het voordeel van WIK. Met 11-3 werd de volgende ronde bereikt, waarin gestreden wordt om een plek bij de laatste 8. Teamcaptain Jan Willem Mur was apetrots op zijn jonge teamgenoten Nick van Dijk, Joost Zagt, Dennis van Rooijen en Tim van der Leeden.

 

Halve finale Middenmeerkampen
Op zaterdag werd in Hilversum de halve finales van de Middenmeerkampen gespeeld. Vier van de vijf spelers van WIK bereikten ook hier de finaleronde. Tim van der Leeden en Nick van Dijk eindigden op een eerste plaats in hun poule. Teun van Asselt en Sander van Doorn bereikten ook de finaleronde door bij de beste vier te eindigen. Bastiaan Waldram had tot op het laatste kans om ook de finaleronde te bereiken maar kwam uiteindelijk een punt te kort.

| 11 juni 2017

Zegekar WIK op weg naar volgende ronde

 

Coen, Teun (met procentenbeker voor zijn 90% derde klasse prestatie), Bastiaan, Sander en Esmee in zegekar.

Teun (met procentenbeker voor zijn 90% derde klasse prestatie), samen met Coen, Bastiaan, Sander en Esmee in zegekar.

 

WIK was met een vijftal jeugdspelers goed vertegenwoordigd bij de Middenmeerkampen. Teun van Asselt won dit seizoen de procentenbeker bij WIK stapt komende zaterdag samen met Sander van Doorn en Bastiaan Waldram in de auto om de halve finale in Hilversum te spelen. Dit trio zal vergezeld worden met topspelers Tim van der Leeden en Nick van Dijk die vanwege hun status een vrijstelling ontvingen voor de eerste ronde.
Het bekerteam van WIK is doorgedrongen tot de laatste 32. Hiervoor moesten Tim van der Leeden, Dennis van Rooijen, Justus Romijn en Jan Willem Mur diep gaan om het Puttense TVP met 8-10 op de knieën te krijgen.

| 5 juni 2017

WIK doorstaat charmeoffensief SVE

 

Op foto: Johannes, Amber, Justus, Sascha, Dennis, Irene en Nick. Niet op foto: Kelly.

Op foto: Johannes, Amber, Justus, Sascha, Dennis, Irene en Nick. Niet op foto: Kelly.

De eerste twee bekerwedstrijden zijn goed verlopen voor WIK. Vorige week werd titelkandidaat TTVN met 12-6 verslagen door het team van Joost Zagt (4), Dennis van Rooijen (3), Jan Willem Mur (1) en Johannes Fitzer (2).
Tegen het charmante damesteam van SVE lieten de heren van WIK zich niet verleiden tot het maken van onnodig puntverlies. Nick van Dijk, Dennis van Rooijen en Johannes Fitzer wonnen ieder drie partijen. Justus Romijn was twee keer succesvol. Beide dubbels werden in winst omgezet, zodat ditmaal een 13-5 eindoverwinning op het formulier kon worden bijgeschreven.

 

 

 

| 15 mei 2017

WIK in winning mood

Op twee fronten is WIK nog actief en succesvol. In de bekercompetitie werd Gispen uit Culemborg ontvangen. Halverwege de wedstrijd nam WIK de leiding met 7-2, maar in het vervolg kwamen de bezoekers nog gevaarlijk dichtbij. De uiteindelijke 10-8 overwinning kwam tot stand door Tim van der Leeden (4), Joost Zagt (2), Mark Makkink (2) en twee gewonnen dubbelspelen.
Tijdens de middenmeerkampen bereikten de drie deelnemers uit Kockengen de volgende ronde. Nick van Dijk werd gedeeld eerste, Teun van Asselt speelde een negenkamp en eindigde als vierde en Sander van Doorn classificeerde zich door een derde plaats. Een dag eerder waren de jeugdige tafeltennissers van WIK nog te vinden op de bowlingbaan in Mijdrecht, waarbij Wilger Versteegh de eerste prijs in ontvangst nam.

| 26 juni 2016

WIK bij laatste 4

Op foto het bekerteam van WIK: Achterste rij: Maarten Versloot, Jeroen Vermeulen (namens Supportersvereniging WIK), Peter Marijn, Pierre Faes, Alex de Hoop, Bas Nieuwendijk en Quinten van Dissel. Op voorgrond: Timeas Schim van der Loeff, Mark Makkink en Frank Struijk (captain).

Op foto het bekerteam van WIK: Achterste rij: Maarten Versloot, Jeroen Vermeulen (namens Supportersvereniging WIK), Peter Marijn, Pierre Faes, Alex de Hoop, Bas Nieuwendijk en Quinten van Dissel. Op voorgrond: Timeas Schim van der Loeff, Mark Makkink en Frank Struijk (captain).

Twee maanden geleden ging de bekercompetitie met circa 750 spelers verdeeld over 112 teams van start. WIK 1 kwam als poulewinnaar uit de eerste ronde en won daarna drie keer een knock-out ronde met 10-4. De kwartfinale werd afgelopen vrijdag ten koste van Almeerspin 4 met 11-5 gewonnen.  Aanstaande vrijdag komt de bekerwinnaar van 2013 op bezoek in Kockengen. Beide teams kennen elkaar, maar Elan uit Baarn is dankzij een eredivisiespeler en een eerste divisiespeler in het voordeel. Iedereen is welkom om vanavond tafeltennis op het hoogste niveau te aanschouwen in de sporthal van Kockengen. Aanvang 20.30 uur.

| 27 juni 2014

WIK naar laatste 16!

Op foto het bekerteam van WIK. Achterste rij: Timeas Schim van der Loeff, Peter Marijn en Pierre Faes. Op voorgrond: Mark Makkink, Quinten van Dissel en Frank Struijk.

Op foto het bekerteam van WIK. Achterste rij: Timeas Schim van der Loeff, Peter Marijn en Pierre Faes. Op voorgrond: Mark Makkink, Quinten van Dissel en Frank Struijk. Niet op foto: Alex de Hoop, Maarten Versloot en Bas Nieuwendijk.

Het eerste bekerteam van WIK reisde af naar Almere om daar de top van Nederland te ontmoeten. Almeerspin had zich versterkt  met twee toekomstige eredivisiespelers van Tempo Team. Beide ploegen lieten tafeltennis van een andere planeet zien. Met 4-10 bereikte WIK de volgende ronde.

| 9 juni 2014

WIK bekert verder

V.l.n.r. Captain Frank Struijk, Alex de Hoop, Maarten Versloot, Timeas Schim van der Loef en coach Bas Nieuwendijk.

V.l.n.r. Captain Frank Struijk, Alex de Hoop, Maarten Versloot, Timeas Schim van der Loef en coach Bas Nieuwendijk.

Met twee teams is WIK begonnen aan de prestigieuze bekercompetitie. Vorige week plaatste WIK 2 zich al voor de volgende ronde. Deze week was het de beurt aan WIK 1 om te laten zien dat zij een plaats in WIK 1 waardig zijn.

WIK 1 bestaat dit jaar uit een team van acht spelers, waarvan alleen Frank Struijk en Alex de Hoop uit Kockengen komen. De overige topspelers uit de hoofdmacht van WIK 1 komen uit Huizen, Baarn, Utrecht, Nieuwegein, Montfoort en Woerden. Afgelopen vrijdag werd de laatste poulewedstrijd gespeeld in Nieuwegein. Hier moest VTV met minimaal 12-6 verslagen worden om de koppositie van de thuisploeg over te nemen. WIK speelde sterk en maakte indruk door uiteindelijk zelfs met 13-5 te winnen. Frank Struijk, Alex de Hoop en Maarten Versloot wonnen ieder drie partijen. Timeas Schim van der Loef won twee partijen. Beide dubbelspelen werden door WIK opgeëist. De eerstvolgende wedstrijd zal op 30 mei worden gespeeld.

Komende zaterdag staan de Middenmeerkampen voor de jeugd in Kockengen op het programma.

| 20 mei 2014

Lucardie verstoort WIK illusie

In Huizen bekerde WIK tegen Bijmaat, bestaande uit vier topspelers met Lucardie als achternaam. Toch was het WIK die dankzij de vele meegereisde supporters het best uit de startblokken kwam. Na een 6-2 voorsprong kwam WIK ogenschijnlijk eenvoudig op een 8-4.  De WIK storm ging liggen en Bijmaat kreeg hierdoor vertrouwen. Nadat de stand naar 9-9 gelijk werd getrokken, moest er een beslissend dubbel gespeeld worden. Het geloof was zodanig gedaald dat WIK niet meer in staat was om de Lucardie trein te stoppen. Toen de 10-9 nederlaag een feit was, keerden het team van WIK, bestaande uit Peter Marijn, Maarten Versloot, Pierre Faes, Mark Makkink en de supportersvereniging van WIK gedesillusioneerd huiswaarts. WIK werd getipt als titelfavoriet, maar eindigde dit toernooi met 140 teams op een 9e plaats.

| 17 juni 2013