WIK verzilvert finale Bekercompetitie Midden-Nederland

Bekerhelden Joost Zagt, Dennis van Rooijen Jan Willem Mur, Johannes Fitzer, Tim van der Leeden, Nick van Dijk en Justus Romijn

Bekerhelden Joost Zagt, Dennis van Rooijen Jan Willem Mur, Johannes Fitzer, Tim van der Leeden, Nick van Dijk en Justus Romijn

In een bomvolle sporthal met veel sfeer en spanning werd afgelopen vrijdag een zinderende finale gespeeld tussen het thuisspelende WIK en Tielse TC uit Tiel. Beide teams hadden 118 teams in het bekertoernooi achter zich gelaten en streden om de belangrijkste prijs van het jaar, de beker.
WIK kwam het beste uit de startblokken en wist al snel een 5-3 voorsprong te plaatsen. Na vijf verliespartijen op rij keek WIK tegen een 8-5 achterstand aan. De overige partijen werden om en om gewonnen, waardoor er uiteindelijk een 7-10 eindstand op het bord verscheen en er geen beslissend dubbel meer gespeeld hoefde te worden. WIK, drievoudig finalist in de afgelopen 10 jaar, feliciteerde het team van Tielse TC met hun eerste titel.

Ton van Ginkel verzorgde als voorzitter van de NTTB de prijsuitreiking. Joost Zagt, Dennis van Rooijen Jan Willem Mur, Johannes Fitzer, Tim van der Leeden, Nick van Dijk en Justus Romijn kregen het zilver in de vorm van een medaille omgehangen door Flip Valero namens de organisatie. Supporters van beide verenigingen waren de grote winnaar van de avond. Frank Struijk, coach van WIK vatte deze bekerfinale in één zin samen: “Ik zou deze avond voor geen goud willen missen”.

 

| 10 juli 2017