De Wegwijzer prolongeert titel Tafeltennisdemonstratie tijdens basisscholentoernooi WIK

Op foto v.l.n.r. Ronald Verleun, Ruud Kwakkenbos, Manuela de Hoop, Danique Mulder, Martijn de Vries, Boris de Vries, Vita Bon, Harry van Dijk en Henry van der Leeden.

Op foto v.l.n.r. organisator Ronald Verleun (WIK), Ruud Kwakkenbos (Rabobank), Manuela de Hoop (winkel De Hoop), Danique Mulder (miss Maarssen), Martijn de Vries (Nederlands Kampioen), Boris de Vries (ere divisiespeler), Vita Bon (miss Kockengen), Harry van Dijk (partytentverhuur Kockengen) en Henry van der Leeden (partyservice Van der Leeden). Niet op foto: Jos v.d. Bosch (Bakkerij De Rooster) en Niels Woltman (Meetinglodge Kockengen).

De achttiende editie van het WIK basisscholentoernooi kenmerkte zich als een groot tafeltennisevenement, waarbij sportiviteit en amusement elkaar steeds afwisselden.

In een voorronde waaraan honderd basisschoolkinderen uit Breukelen, Nieuwer ter Aa en Kockengen meededen, werd gestreden om een plaats in de finale. Tussen de voorronde en de finale werd een interactieve tafeltennisdemonstratie van de Boris en Martijn de Vries voorgeschoteld. Beide spelers zijn woonachtig in Zwolle en behoren tot de absolute top van Nederland. De profs lieten zien waarom tafeltennis de snelste balsport ter wereld is en betrokken hierbij ook de kinderen uit het publiek. De demonstratie werd financieel mogelijk gemaakt door Partyservice Van der Leeden, Winkel De Hoop, Meetinglodge, Bakkerij De Rooster, Partytentverhuur Kockengen en de Rabobank.

Boris de Vries en Xander den Hertog versus Martijn de Vries en Thijme Scherpenzeel verzorgen dubbelspektakel.

Boris de Vries en Xander den Hertog versus Martijn de Vries en Thijme Scherpenzeel verzorgen dubbelspektakel.

De prijsuitreiking werd verzorgd door organisator Ronald Verleun, waarbij de sterkste drie spelers van iedere groep een medaille kregen omgehangen door Juran Hilhorst.

Groep 4: Chiel Koekoek (1e), Matthijs van Eckeveld (2e ), Merlijn Krabben (3e).

Groep 5: Koen Hoogendoorn (1e), Yari van Zutphen (2e), Job Seegers (3e).

Groep 6: Thijs Boele (1e), Jens Boekel (2e), Mels Versloot (3e).

Groep 7: Xavier Chaigneau (1e), Aboubakar El Wadani (2e), David Sahakian (3e).

Groep 8: Nick van Dijk (1e), Teun van Asselt (2e), Ivo de Hoop (3e).

Meisjes middenbouw: Josie Baars (1e), Anneke van Asselt (2e), Julia van Engen (3e).

Meisjes bovenbouw: Eline Gentenaar (1e), Evy Middelkoop (2e), Rosalinda Plomp (3e).

De medaillewinnaars tonen hun trofeeën.

De medaillewinnaars tonen met trots hun trofeeën.

De reusachtige wisselbeker voor de sterkste school werd opnieuw opgeëist door De Wegwijzer uit Kockengen.

Voorzitter Ronald Verleun bedankte Nena Zantman, Tim van der Leeden, Joost Zagt, Juran Hilhorst, Bas Hoogendoorn en Gerben Bouthoorn voor de assistentie gedurende het toernooi, de Gemeente Stichtse Vecht voor de prijzen en de sponsors voor de demonstratie.

| 24 februari 2014