Struijk en Marijn veroveren WIK DavisCup

V.l.n.r. Martin van Steijn, John Berger en het kampioensduo Frank Struijk en Peter Marijn.

V.l.n.r. Martin van Steijn, John Berger en het kampioensduo Frank Struijk en Peter Marijn.

Vorige week vrijdag werd met tien koppels gestreden voor de felbegeerde WIK DavisCup. Toernooidirecteur Frank Struijk bepaalde met de bingomolen wie met wie een koppel gingen vormen. Alleen de winnaars van vorig jaar, Tim van Weerdenburg en Ronald Verleun, mochten als titelverdedigers bij elkaar blijven. De jongste deelnemer was de elfjarige Ivo de Hoop. Hij baarde opzien door meerdere partijen te winnen, maar dit leverde helaas geen plek op in de halve finale.

In de halve finale werden Sjoerd Vendrik samen met Joost Zagt uitgeschakeld door respectievelijk Peter Marijn en Frank Struijk. Dit zelfde lot overkwam ook Alex de Hoop en Maarten Versloot die het onderspit dolven tegen Martin van Steijn en John Berger. In de finalewedstrijd bond de ongeslagen Martin van Steijn ook van Frank Struijk aan zijn zegekar. Teamgenoot John Berger was niet opgewassen tegen het felle aanvalsspel van tweede divisiespeler Peter Marijn. Het beslissende dubbelspel werd met 21-19 in het voordeel van Peter Marijn en Frank Struijk beslist. Frank vierde het laatste punt met een vreugdekreet en een buikschuif, waarna de prijsuitreiking werd verzorgd door Elsa Veenis.

| 22 december 2013