Tim van der Leeden clubkampioen

Kersverse Wikkers oogsten bij clubkampioenschappen

Op foto de prijswinnaars tijden de clubkampioenschappen. Achter v.l.n.r. Joost Zagt, Tim van der Leeden, Leon Immink, Arnoud Janzen, Wilger Versteegh en Hamlet Sahakian. Voor v.l.n.r. Jorn Woltman, Nick van Dijk, Ivo de Hoop en Thimo Kooijman.

Op foto de prijswinnaars tijden de clubkampioenschappen. Achter v.l.n.r. Joost Zagt, Tim van der Leeden, Leon Immink, Arnoud Janzen, Wilger Versteegh en Hamlet Sahakian. Voor v.l.n.r. Jorn Woltman, Nick van Dijk, Ivo de Hoop en Thimo Kooijman.

Vorige week vrijdag werden bij tafeltennisvereniging WIK de clubkampioenschappen voor de jeugd gehouden. Een recordaantal van 33 jeugdleden deed mee aan het toernooi dat in drie sterktes werd opgedeeld. De A poule, waaraan de gevorderde competitiespelers en Jhan Carlos Hilhorst meededen, werd gedomineerd door Tim van der Leeden. Tim ondervond de meeste tegenstand van Joost Zagt, die tweede werd. De derde prijs werd opgeëist door Leon Immink. Met zijn linkerarm in het gips liet hij het batje in zijn rechterhand spreken en bleef daarmee de concurrentie net voor.

In poule B gingen de overige competitiespelers samen met Arnoud Janzen van start. Arnoud liet zich van zijn beste kant zien en klopte al zijn opponenten in zijn poule en uiteindelijk werd Hamlet Sahakian in een bloedstollende finale geklopt. De broers Chiel en Ivo de Hoop moesten in een onderlinge confrontatie uitmaken wie de derde prijs mee naar huis mocht nemen. De eer viel ten beurt aan Ivo. Thimo Kooijman speelde boven zijn kunnen en won in de poulefase wel van Ivo, maar in de totale puntentelling leverde deze prestatie geen plek op in de finaleronde. Uit handen van Ronald Verleun ontving Thimo voor zijn tomeloze inzet en positieve instelling de aanmoedigingsprijs 2012.

In poule C werden de eerstejaars leden en debutanten ingedeeld. Een vijftiental deelnemers met geringe ervaring speelde op een verrassend hoog niveau en dit resulteerde in spannende en bewonderenswaardige partijen. Opvallend was dat de drie prijswinnaars hun aanmeldingsformulier voor WIK hadden ingeleverd voordat ze van start gingen. Jorn Woltman en Nick van Dijk zagen hun speeluren op een schoolpleintafel beloond met een finaleplaats. In een thriller van een wedstrijd kaapte Jorn de eerste prijs weg. Nick was ook zeer tevreden met zijn tweede prijs. In de strijd om de derde prijs gingen Wilger Versteegh en Jelmer Lamsma met elkaar de strijd aan. Het spel van Wilger was iets completer en dit leverde hem de derde prijs op.

| 4 maart 2012