Mark Boele clubkampioen

De hoofdrolspelers tijdens de clubkampioenschappen van WIK. V.l.n.r. Hans de Rijk, Johannes Fitzer, Mark Boele en Tim van Weerdenburg.

De hoofdrolspelers tijdens de clubkampioenschappen van WIK. V.l.n.r. Hans de Rijk, Johannes Fitzer, Mark Boele en Tim van Weerdenburg.

Met een groot deelnemersveld werd vorige week de clubkampioenschappen voor de senioren gehouden. De organisatie van dit prestigieuze toernooi ligt al jaren in handen van Frank Struijk. Het toernooi houdt rekening met de sterkte van de tegenstanders, waardoor de sterkste speler een voorgift van een aantal punten moet goedmaken om toch de partij te winnen. Hierdoor is het mogelijk dat een speler die op papier niet de sterkste is, door zeer sterk te spelen, toch kampioen kan worden. Frank Struijk leverde al in de eerste ronde zijn titel in.

De finale werd gespeeld door Mark Boele en de gedoodverfde favoriet Johannes Fitzer. Johannes gaf in de eerste set Mark duidelijk het nakijken, maar verslapte in de tweede set, waardoor Mark op 1-1 setstand kon komen. In de derde set leek er geen vuiltje aan de lucht voor Johannes, toen hij de 0-8 beginstand gelijktrok tot 11-11. Daarna steeg Mark boven zichzelf uit en trok de beslissende game met 22-20 naar zich toe. Mark mag zich door deze prestatie zich een jaar lang clubkampioen van WIK noemen.

In de verliezersronde streden Hans de Rijk en Tim van Weerdenburg om het subkampioenschap en deze werd gewonnen door Tim van Weerdenburg in twee sets. Tim won eerder dit seizoen ook al de procentenbeker van WIK door het gehele seizoen ongeslagen te blijven.

| 17 december 2009