Frank Struijk flikt het weer

 Clubkampioenschappen 2009

Afgelopen week stond de sporthal te Kockengen in het teken van de clubkampioenschappen van tafeltennisvereniging WIK. Net als ieder voorgaand jaar was nu ook weer het moment aangebroken waar velen al lange tijd naar uitkeken: de onderlinge krachtmeting der wikkers.

Het erepodium na een enerverende tafeltennisavond met v.l.n.r. Martin van Steijn, Mark Boele, Jan Willem Mur, Wim Honkoop en Frank Struijk.

Het erepodium na een enerverende tafeltennisavond met v.l.n.r. Martin van Steijn, Mark Boele, Jan Willem Mur, Wim Honkoop en Frank Struijk.

De avond ging van start met een loting die de 17 deelnemers onderverdeelde in 4 poules. Tijdens een daaropvolgende spectaculaire, emotionele poulefase werd beslist welke spelers in het winnaars- en verliezersschema terechtkwamen.

In het winnaarsschema stonden de kwartfinales vooral in het teken van onderlinge ontmoetingen tussen spelers van WIK 1 en WIK 2. de mannen van het 1e team trokken hierbij massaal aan het langste eind en verzekerden zich daarmee een groot aandeel in de komende halve finales. In de eerste halve finale bleek Martin van Steijn te sterk voor teamgenoot Alex de Hoop en op de tafel ernaast klopte Frank Struijk in een mooie wedstrijd Wim Honkoop. Frank mocht zich uiteindelijk weer een jaar clubkampioen noemen na in de finale Martin te verslaan. In het verliezersschema waren Jan Willem Mur en Mark Boele de finalisten. Na een spannende wedstrijd waarin Mark met 18-12 voorkwam in de laatste en beslissende game, was het Jan Willem die onder luid gejuich de winst greep. Frank Struijk reageerde uitgelaten: “Het is niet de eerste keer dat ik deze beker win, maar zeker wel de mooiste. Er was vooraf dusdanig veel grootspraak onderling dat deze overwinning extra zoet smaakt!”

| 23 december 2008