WIK 4 viert kampioenschap

Justus Romijn pakt procentenbeker

WIK 1 ontving in eigen huis Shot 2 uit Soest. In de openingswedstrijden namen de Kockenezen direct een voorsprong. In een verder gelijkopgaande ontmoeting zou deze voorsprong zou geen moment meer uit handen worden gegeven. Zowel Frank Struijk, Martin van Steijn als Alex de Hoop slaagden erin om twee enkelspelen op hun naam te zetten en daarmee de 6-4 eindoverwinning uit het vuur te slepen. Ondanks dit uitstekende resultaat wisten de wikkers echter net niet uit de degradatiezone te blijven en zal het volgend seizoen weer uitkomen in de 1e klasse. Al met al kan WIK 1 terugkijken op een uitstekend seizoen waarin het heeft aangetoond in de hoofdklasse thuis te horen. “Volgend seizoen gaan we knallen en we zullen zo snel mogelijk terugkeren in de hoofdklasse”, aldus de altijd gretige Martin van Steijn.

WIK 3 werkte een uitwedstrijd af bij Fletio 1 te Vleuten. Ondanks dat beide ploegen al lang en breed gedegradeerd waren, trokken ze furieus van leer. Wim Honkoop was een klasse apart. Met knappe spinballen liet hij al zijn tegenstanders radeloos achter. Hans de Rijk, de nestor van het wiklegioen, kwam tot twee keer toe met 2-0 in games achter, maar dit weerhield hem er niet van om beide potten in zenuwslopende vijfsetters op zijn naam te schrijven. John Berger was eenmaal succesvol. Doordat hieraan ook nog een winstpartij in het dubbelspel werd toegevoegd, werd het seizoen afgesloten met een sublieme 8-2 uitoverwinning.

Justus Romijn poseert trots met zijn procentenbeker en vriendin Wieteke.

Justus Romijn poseert trots met zijn procentenbeker en vriendin Wieteke.

WIK 4 was al lang en breed kampioen in de 6e klasse. De laatste wedstrijd was dan ook een formaliteit. Desalniettemin gaven de wikkers niets cadeau. Justus Romijn tekende andermaal voor drie winstpartijen en verdedigde hiermee zijn 100% winstpercentage met succes. Hij kreeg hiervoor na afloop de WIK-procentenbeker uitgereikt. Juran Hilhorst sloot het seizoen ook in stijl af door ongeslagen te blijven. Michel van Kleinwee moest eenmaal zijn meerdere erkennen, maar met twee zeges en een resulterende 9-1 eindoverwinning kon ook hij niet ontevreden zijn. Justus Romijn reageerde opgetogen: “Voor mij is het echt een droomseizoen geweest. Met een 100% winstpercentage en een mooi kampioenschap, ga ik met veel vertrouwen het komende seizoen in!”

Junioren

WIK 1 speelde afgelopen zaterdag uit bij Zeta 1 in Zeewolde een direct duel om het kampioenschap in de 3e klasse. Het zou echter een moeizame middag worden voor de jongens van WIK. Mark Boele speelde uitstekend en greep knap de winst in twee enkelspelen. Marcel Hoogendoorn had zijn dag niet en kon slechts één punt bijschrijven op het conto van WIK 1. Matthijs Fokker leek ook zoekende naar zijn goede vorm en wist die helaas niet te vinden. Het dubbel werd wel gewonnen door Marcel en Mark, maar dit kon de 6-4 nederlaag niet afwenden. Hierdoor moesten de wikkers zich tevreden stellen met de 2e plaats achter Zeta 1.

| 2 december 2007