WIK 4 ontketend in Hilversum

Kampioenschappen op komst

Met nog maar een paar wedstrijden te gaan beginnen de punten zwaarder te wegen voor de tafeltennissers van WIK. Zo kunnen bijvoorbeeld de mannen van WIK 1 elk punt goed gebruiken in de strijd tegen degradatie uit de hoofdklasse en zijn andere teams nog volop in de race voor een kampioenschap.

WIK 1 ontving in eigen huis SVE 1 uit Utrecht, de koploper in de hoofdklasse. Het was ditmaal Frank Struijk die boven zichzelf uitsteeg en een groot deel van de punten verzorgde aan wikzijde. Zo slaagde hij er met een uitstekende service en een muurvaste aanval in om al zijn tegenstanders eronder te krijgen. Alex de Hoop en Martin van Steijn grepen allebei eenmaal de winst in het enkelspel waardoor de eindstand op een 5-5 gelijkspel werd gebracht. Met nog twee ontmoetingen te gaan staat WIK 1 momenteel op een keurige 4e plaats in de middenmoot. Frank Strijk reageerde na afloop tevreden: “Dit was zonder enige twijfel één van de beste tafeltennisavonden uit mijn leven. Ik heb er hard voor geknokt en ben onwijs blij met het resultaat!”

WIK 4 dat momenteel koploper is in de 6e klasse ging op bezoek bij nummer 2, Hilversum 28. Voorafgaand aan deze ontmoeting hadden de Kockenezen 8 punten voorsprong op de mannen van Hilversum en al snel bleek dat die voorsprong zeker niet kleiner zou worden. Punt na punt werd op het conto van de wikkers gebracht. Justus Romijn en Juran Hilhorst bleven allebei ongeslagen in het enkelspel en wisten samen ook het dubbelspel te pakken. Gerben Bouthoorn won twee potjes, maar moest in zijn laatste wedstrijd toch zijn meerdere erkennen. Met de resulterende 9-1 winst werd de voorsprong uitgebreid naar 16 punten wat betekent dat het kampioenschap volgende week al binnengehaald kan gaan worden.

Junioren

WIK 2 is koploper in de 5e klasse en had afgelopen vrijdag een inhaalwedstrijd voor de boeg tegen Rega 7 uit Nijkerk. Het zou een leuke tafeltennisavond worden met goed spel van beiden kanten. Rolf Janzen was tweemaal duidelijk een maatje te groot voor de bezoekers. Met gamestanden als 11-1, 11-2 en 11-3 werden ze in rap tempo aan de kant geschoven. Rick Romijn en Sven Kalkman wonnen allebei één enkelspel. Het 5e punt werd middels het dubbelspel binnengehaald door Rick en Rolf. Met het gelijkspel blijft WIK 2 onaangetast aan de leiding in de 5e klasse.

| 12 november 2007