WIK neemt kopposities in

Rick Romijn in topvorm

WIK 1 met v.l.n.r. Mark Boele, Matthijs Fokker en Marcel Hoogendoorn, is na een 9-1 overwinning de nieuwe koploper in de 3e klasse.

WIK 1 met v.l.n.r. Mark Boele, Matthijs Fokker en Marcel Hoogendoorn, is na een 9-1 overwinning de nieuwe koploper in de 3e klasse.

WIK 1, bestaande uit Marcel Hoogendoorn, Matthijs Fokker en Mark Boele, is op het moment in een hevige strijd verwikkeld om de koppositie in de 3e klasse en konden een grote overwinning dus goed gebruiken. Het speelde afgelopen zaterdag thuis tegen Elan 3 uit Baarn. Het zou een mooie middag worden doordat zowel Marcel als Matthijs erin slaagden om ongeslagen te blijven in het enkelspel en tevens het dubbel te winnen. Mark had, met twee winstpartijen op zak, in zijn laatste wedstrijd de 10-0 overwinning op zijn batje, maar kon het matchpoint helaas niet benutten. De 9-1 einduitslag brengt WIK 1 aan kop met 1 punt voorsprong op Zeta 1.

WIK 2 deed het op de tafel ernaast niet veel minder tegen UTTC 2 uit Utrecht. Rick Romijn had een topavond en won alledrie zijn wedstrijden. Rolf Janzen en Sven Kalkman moesten met 2 winstpartijen genoegen nemen. Doordat ook het dubbel naar wikzijde werd gesleept namens Rick en Rolf, stond er een knappe 8-2 winst op de teller, hetgeen ook WIK 2 stevig aan kop brengt in haar klasse.

De talenten van WIK 4 speelden tegen VTV 5 uit Nieuwegein. Gerald Boele speelde twee potjes en wist ze allebei winnend af te sluiten. Dennis van Rooijen kwam eenmaal in actie en ook hij was een maatje te groot voor zijn opponent. Bas Hoogendoorn zag zijn enkelspel net aan zich voorbij gaan, maar slaagde er samen met Dennis wel in om het dubbel te winnen, waardoor met 4-1 gewonnen werd en de 1e plaats in de startersklasse steeds meer in zicht komt.

Senioren

WIK 1 had een uitwedstrijd voor de boeg tegen SVO 1 in de Meern. Alex de Hoop, Frank Struijk en Martin van Steijn schoten snel uit de startblokken. Zo werd in een mum van tijd een 2-0 voorsprong gerealiseerd. Daarna verzwakte het echter wat en moesten de wikkers toestaan dat SVO uitliep naar een 5-3 voorsprong. Het slotakkoord was wel weer van WIK waardoor na een enerverende avond de punten eerlijk werden verdeeld. Frank en Alex namen ieder 2 overwinningen voor hun rekening en Martin greep eenmaal de winst. Met deze belangrijke 5 punten neemt WIK 1 wat meer afstand van de degradatiezone van de hoofdklasse.

WIK 4 ontving in eigen sporthal DOSC 2 uit Den Dolder. De aanwezigheid van Justus Romijn was, zoals al het gehele seizoen, een garantie voor drie overwinningen in het enkelspel. Met kinderlijke eenvoud toonde hij andermaal aan dat hij het wel toe is aan promotie uit de 6e klasse. Michel van Kleinwee en Gerben Bouthoorn speelden ook goed, maar moesten met een potje minder genoegen nemen. Doordat ook het dubbelspel gewonnen werd, verdween er een mooie 8-2 overwinning in de boeken, hetgeen de koppositie van WIK 4 verstevigt en de wikkers een grote stap dichter bij het kampioenschap brengt.

| 5 november 2007