Prachtweek voor WIK

WIK 1 (r) en WIK 2 (l), bijgestaan door Ronald ‘mister WIK’ Verleun, deden met twee 7-3 overwinningen goede zaken in Hilversum.

WIK 1 (r) en WIK 2 (l), bijgestaan door Ronald ‘mister WIK’ Verleun, deden met twee 7-3 overwinningen goede zaken in Hilversum.

Het eerste juniorenteam had een uitwedstrijd voor de boeg tegen Hilversum 2. Marcel Hoogendoorn, Matthijs Fokker en Mark Boele wisten op voorhand dat een overwinning noodzakelijk zou zijn om mee te blijven doen om het kampioenschap. Marcel liet er geen gras over groeien. Door al zijn enkelspelen te winnen en tevens samen met Matthijs de winst in het dubbel te grijpen, stonden er al 4 punten op de teller van WIK 1. Matthijs maakte de overwinning een feit door zelf ook nog eens twee punten binnen te slepen. Mark speelde zeker niet minder dan zijn teamgenoten, maar moest toch tweemaal toezien hoe een enkelspel nipt verloren ging. Desondanks verdween er een uitstekende 7-3 uitoverwinning in de boeken.

WIK 2 trof tegelijkertijd Hilversum 6 op een paar tafels verder. Rolf Janzen mocht zoals al vaker dit seizoen driemaal de felicitaties in ontvangst nemen. Met een winstpercentage van 93,3% is hij tot dusver de drijvende kracht achter WIK 2. Rick Romijn greep twee keer de winst en daarnaast samen met Rolf ook het dubbelspel. Sven Kalkman gaf de overwinning nog wat meer glans in zijn laatste wedstrijd. Zo nam ook WIK 2 een 7-3 overwinning mee naar Kockengen.

In de starterscompetitie ging WIK 4 op bezoek bij SVE 3 in Utrecht. Het zou een mooie middag worden voor de talenten. Zowel Bas Hoogendoorn, Gerald Boele als Dennis van Rooijen bleven ongeslagen in hun individuele wedstrijden. Doordat ook het dubbelspel op knappe wijze op het conto van WIK 4 kwam, werd een perfecte 5-0 score gerealiseerd.

Senioren

WIK 1 ontving in eigen huis Hilversum 5. Het zou een gedenkwaardige avond worden voor de hoofdklassers uit Kockengen. Alex de Hoop, bezig aan een uitstekend seizoen, onderstreepte zijn goede vorm door andermaal al zijn potten te verzilveren. Frank Struijk was ook een doorn in het oog voor de bezoekers. Met muurvast aanvalsspel bleef ook hij ongeslagen in het enkelspel. Martin van Steijn speelde niet onverdienstelijk, maar kon net geen punt aan de score toevoegen. Desalniettemin greep WIK 1 haar tweede 6-4 overwinning in de hoofdklasse, iets wat op voorhand ondenkbaar leek.

WIK 4 ging in Wilnis op bezoek bij Veenland 5. Juran Hilhorst ontpopte zich tot man van de wedstrijd. Mede dankzij zijn onbegrensde wil om te winnen troefde hij al zijn opponenten af. Michel van Kleinwee was tot twee keer toe succesvol. Gerben Bouthoorn voegde daar nog een punt aan toe in zijn laatste enkelspel en won samen met Juran ook het dubbelspel. Hierdoor keerde WIK 4 met een mooie 7-3 overwinning huiswaarts.

| 29 oktober 2007