WIK 4 verovert koppositie

WIK 1, voor het eerst uitkomend in de hoofdklasse ontving afgelopen week het Nieuwegeinse VTV 4. De wikkers kwamen uitstekend uit de startblokken en liepen al snel uit naar een 5-1 voorsprong. In het vervolg van de partij kwamen de gasten tot 5-4 sterk terug maar Frank Struijk, die deze avond ongeslagen bleef, zorgde in zijn laatste partij voor de 6-4 overwinning. Alex de Hoop behaalde 2 overwinningen en Martin van Steijn pakte door middel van prachtig loop en duikwerk een belangrijke winstpartij. Door deze overwinning staat het vlaggenschip van WIK nu keurig in de middenmoot.

WIK 2, dat dit seizoen wordt geteisterd door blessures ontving TTV Hilversum 12. Jan Willem Mur en Wim Honkoop waren bereid gevonden om in te vallen. Jan Willem was in erg goede doen, met zeer vast contraspel tekende hij voor 3 overwinningen. Ronald Verleun wist door hard werken zijn laatste partij naar zich toe te trekken waardoor de schade beperkt bleef tot een 4-6 nederlaag.

WIK 3 moest op bezoek in Montfoort bij De Schans 2. Jan Willem Mur was deze avond goed voor 2 winstpartijen. Wim Honkoop begon sterk door zijn eerste enkelspel en vervolgens met Jan-Willem het dubbelspel te winnen. Hans de Rijk was in 2 wedstrijden erg dichtbij een overwinning maar kon net geen bijdrage leveren aan de score waardoor ook hier een 4-6 nederlaag in de boeken verdween.

Het 4e Wik team ging op bezoek in Muiderberg bij Werion 3, de grote concurrent voor het kampioenschap. Justus Romijn, Juran Hilhorst en Alberto Grootenhuis waren enorm gebrand op een goed resultaat. Met aanvallend spel en een grote concentratie werd punt na punt binnengesleept. Langzamerhand werd duidelijk dat het voor dit WIK team een historische avond zou worden. De grote concurrent werd in eigen huis met 0-10 verslagen. “We hoopten op een gelijkspel of een kleine overwinning maar wat er vanavond is gebeurd is echt onbeschrijfelijk” aldus de Wikkers. Met deze overwinning gaat dit team nu riant aan de leiding in de 6e klasse.

Junioren

Het 1e jeugdteam dat momenteel in strijd is om het kampioenschap in de 3e klasse ontving Hoogland 2. Marcel Hoogendoorn was deze middag in bloedvorm, met een goed lopende forehandspin kreeg hij al zijn tegenstanders op de knieën. Matthijs Fokker tekende tweemaal voor de winst in zijn enkelspelen. Mark Boele kon ditmaal net niet de felicitaties in ontvangst nemen waardoor dit duel eindigde in een 5-5 gelijkspel. Volgende wedstrijd staat een ontmoeting met koploper Zeta 1 op het programma, hierin zal WIK 1 een poging doen om de koppositie te veroveren.

WIK 4, uitkomend in de startersklasse speelde een belangrijke wedstrijd tegen de koploper TTVN 9. Dennis van Rooijen greep na een spannende 5 setter net naast de zege in zijn enkelspel. Bas Hoogendoorn wist zijn enkel en samen met Gerald Boele het dubbelspel te winnen waardoor er een nipte 2-3 nederlaag werd geleden.

 

| 9 oktober 2007