WIK start najaarscompetitie goed

Alex de Hoop schittert in hoofdklasse

Na een mooi voorjaarsseizoen met kampioenschappen voor senioren WIK 1, 2 en 3 en tevens winst in de bekercompetitie, ging deze week het najaarsseizoen van start. De mannen van WIK 1 mogen ditmaal hun geluk beproeven in de hoofdklasse, een unicum in de historie van WIK. Ook bij de jeugd is er goed nieuws, zo zijn er twee extra teams te bewonderen.

WIK 1 debuteerde in de hoofdklasse met een uitwedstrijd tegen Hilversum 5. Alex de Hoop leek totaal geen probleem te hebben met het hoge niveau. Hij speelde de sterren van de hemel en bleef ongeslagen. Frank Struijk begon sterk door zijn eerste enkelspel te verzilveren en vervolgens samen met Alex het dubbelspel te winnen, maar kon in zijn overige enkels geen potten breken. Martin van Steijn kon door gebrek aan wedstrijdritme net geen bijdrage leveren aan de score, waardoor een 5-5 gelijkspel in de boeken verdween. Een zeer verdienstelijk resultaat.

WIK 4 ontving in eigen huis Veenland 5 uit Wilnis. Juran Hilhorst en Justus Romijn waren in topvorm. Met een uitstekende mentaliteit en onstuitbaar aanvalsspel waren ze een plaag voor de mannen uit Wilnis. Ze grepen de winst in al hun enkelspelen en samen tekenden ze ook voor het dubbelspel. Michel van Kleinwee gaf de overwinning nog iets meer glans door in zijn laatste partij nog eenmaal alles te geven. Hij bracht hiermee de score op 8-2.

Junioren

WIK 1 ontving in Kockengen Hilversum 2. Marcel Hoogendoorn en Matthijs Fokker bleken over een goede vorm te beschikken. Met mooie, goed geplaatste spinballen werden alle tegenstanders met speels gemak opzij geschoven en werd ook het dubbelspel gewonnen. Mark Boele bracht de score tot slot op een mooie 8-2 eindoverwinning.

WIK 2 kreeg Hilversum 6 op bezoek. Rolf Janzen speelde uitstekend tafeltennis. Met veel spreiding in zijn slagen dolde hij al zijn tegenstanders. Rick Romijn en Sven Kalkman waren beiden eenmaal succesvol in het enkelspel. Middels het dubbelspel sleepten Rolf en Rick de 6-4 winst binnen.

WIK 3 speelde in eigen huis tegen Woerden 4. Met twee knappe overwinningen in het enkelspel deed Freek van Vuuren belangrijke zaken voor WIK 3. Mark Middelkoop en Marianne Zagt waren allebei goed voor één winstpartij. Freek en Mark brachten de stand op 5-5 door het dubbel winnend af te sluiten.

| 19 september 2007