Belangrijke speelronde WIK

WIK 1 ontving in Kockengen SVO 2. Frank Struijk, Alex de Hoop en Martin van Steijn toonden eens te meer aan waarom zij ruim aan de leiding staan in de 1e klasse. Met 8-2 werden de gasten uit de Meern aan de kant geschoven. Frank en Alex namen beiden drie punten voor hun rekening en Martin twee punten. Met nog twee speelrondes te gaan lijkt WIK 1 niet meer te achterhalen voor de concurrentie en scheidt slechts één puntje hen van een officieus kampioenschap.

WIK 2, dat momenteel de ranglijst aanvoert in de 3e klasse, speelde op de tafel ernaast tegen Elan 4 uit Baarn. Ronald Verleun ontpopte zich daar tot held van de avond. Met twee overwinningen in zijn enkelspelen deed hij belangrijke zaken voor WIK 2. Sjoerd Vendrik en Tim van Weerdenburg waren allebei eenmaal succesvol in de enkels en grepen samen ook de winst in het dubbelspel. Het resulterende 5-5 gelijkspel bezorgt de wikkers genoeg ademruimte om over twee weken relatief eenvoudig het kampioenschap binnen te slepen.

WIK 3 ging op bezoek bij HTTC 6 in Houten. Op voorhand wisten Jan-Willem Mur, John Berger en Wim Honkoop dat een ruime overwinning noodzakelijk zou om nog mee te kunnen strijden om de hoogste podiumplaats. Jan-Willem speelt het gehele seizoen al de sterren van de hemel. Ook in Houten bleek hij onnavolgbaar en greep hij de winst in al zijn enkelspelen en tevens met John ook het dubbel. John en Wim tekenden vervolgens allebei één winstpartij bij voor WIK 3, waardoor een 6-4 uitoverwinning werd behaald.

WIK 4 speelde eerder al tegen koploper Fletio 5 in Vleuten. Justus Romijn hield knap het hoofd boven water en met twee punten nam hij een groot deel van de score aan wikzijde voor zijn rekening. Juran won eenmaal overtuigend met 3-0 zijn enkelspel. Jesse had zijn dag niet en kon herhaaldelijk net geen bijdrage leveren aan de score, waardoor de teller voor WIK 4 op 3 punten bleef steken.

Junioren

De jongens van WIK 1 ontmoetten zaterdag in Houten HTTC 4. Het zou een mooie middag te worden. Marcel Hoogendoorn liet zich weer eens van zijn beste kant zien en bleef ongeslagen in het enkelspel. Matthijs Fokker en Mark Boele lieten er ook geen gras over groeien en verzilverden beiden twee enkelspelen en samen ook het dubbel. Door de mooie 8-2 overwinning draaien de wikkers nog volop mee om de prijzen in de 4e klasse.

WIK 2 werkte op hetzelfde moment een uitwedstrijd af tegen Tielse TC 3. Rick Romijn speelde zeer aanvallend. Met een constante golf van aanvalsballen stuurde hij twee tegenstanders met een nederlaag naar de kleedkamer. Rolf Janzen won dankzij een goede techniek en solide service ook tweemaal knap. Simon Verhoek kende weinig fortuin en kon de eindoverwinning net niet binnen slepen, waardoor met 5-5 gelijk werd gespeeld.

| 4 april 2007