WIK op kampioenskoers

WIK 1, koploper in de 1e klasse, ging afgelopen week op bezoek bij UTTC 2 in Utrecht. Frank Struijk wist met solide spel zijn drie wedstrijden te winnen. Alex de Hoop, net terug van een hoogtestage in Oostenrijk, kende een wat stroeve start maar behaalde daarna twee vlotte overwinningen en met Frank de overwinning in het dubbelspel. Martin van Steijn is de laatste weken in goede doen, hij liet met krachtig aanvalsspel twee overwinningen noteren waardoor de Wikkers met een ruime 2-8 overwinning huiswaarts keerden.

Voor het 2e WIK team dat de ranglijst aanvoert van de 3e klasse stond er een belangrijke thuiswedstrijd op het programma tegen concurrent TTV Hilversum. De Wikkers kenden een droomstart, binnen mum van tijd stond er een 6-0 voorsprong op het scorebord. Hierna lieten de Wikkers de teugels een klein beetje vieren maar met een 7-3 overwinning werd er een grote stap gezet richting het kampioenschap. Sjoerd Vendrik was de gehele avond in grote vorm, hij bleef ongeslagen in het enkelspel en samen met Wilco Fokker werd het dubbelspel gewonnen. Wilco won twee enkelspelen en Ronald Verleun liet zich eenmaal feliciteren.

WIK 3 uitkomend in de 4e klasse speelde thuis tegen Gispen 8. Jan-Willem Mur is dit seizoen moeilijk te kloppen. Zo ook voor de gasten uit Culemborg die alledrie geen antwoord hadden op zijn sterke aanvalsspel. Hans de Rijk lijkt na een lange periode van blessureleed weer steeds beter in vorm te komen. Met zeer effectvolle spinballen wist hij twee wedstrijden te pakken. Doordat Wim Honkoop zijn laatste wedstrijd won werd er een 6-4 overwinning behaald, waardoor WIK 3 nu op een gedeelde 1e plaats staat.

WIK 4 ontving de koploper in de 6e klasse, Veenland 3 uit Wilnis. Jesse en Juran Hilhorst wonnen allebei een wedstrijd. Justus Romijn was deze avond goed op dreef en behaalde twee mooie overwinningen waardoor de schade beperkt bleef tot een 4-6 verlies.

Junioren

WIK 1 speelde zaterdag thuis de topper tegen Almeerspin 1. Marcel Hoogendoorn en Mark Boele waren aan het begin van de middag erg ongelukkig op de belangrijke momenten, maar met hard werken trokken ze hun laatste partij naar zich toe. Matthijs Fokker kon met tactisch sterk spel zijn tegenstanders tot tweemaal toe verrassen. Het dubbelspel van Matthijs en Marcel werd nipt met 12-14 in de 5e game verloren waardoor er een 4-6 nederlaag werd geleden.

De jongste talenten van WIK 2 ontvingen SVO/Fletio 3. Rolf Janzen en Jeffrey Pellegrom wonnen beide twee enkelspelen en samen het dubbelspel, Simon Verhoek wist in een spannende wedstrijd het beslissende punt binnen te halen waardoor de 6-4 zege binnen werd gesleept.

| 27 maart 2007