Wikkers ruiken eremetaal

Matthijs Fokker ongeslagen op verjaardag

Bij tafeltennisvereniging WIK breken spannende weken aan. Met nog een beperkt aantal speelrondes te gaan, draaien bijna alle teams mee in de top van het klassement. Voor WIK 2 en WIK 3 bij de senioren en WIK 1 en WIK 2 bij de junioren stonden daarom belangrijke wedstrijden op de agenda. WIK 1 en WIK 4 hadden een vrije week.

WIK 2 ontmoette in IJsselstein ONI 2. Wilco Fokker, Ronald Verleun en Sjoerd Vendrik wisten op voorhand dat winnen noodzakelijk was om de koppositie in de 3e klasse te behouden. Dit besef vertaalde zich echter niet uit in een bijster goed begin, zo stonden de wikkers na een wat moeizame start met 3-1 achter. Vanaf dat moment werd er een versnelling hoger geschakeld. Wilco greep zijn 2e winstpartij van de avond en zette daarmee de toon. Sjoerd verzilverde vervolgens zijn overige twee enkelspelen met degelijk aanvalsspel. Ronald haalde tot slot zelfs de 6-4 eindoverwinning nog uit het vuur door met een ongelooflijke inzet en mentaliteit zijn laatste twee potten binnen te slepen.

WIK 3 is momenteel in een hevige strijd verwikkeld om het kampioenschap in de 4e klasse. Afgelopen week ontving het in eigen sporthal HTV 4 uit Hagestein. Het zou een mooie avond worden voor de Kockenezen. Hans de Rijk bleek ongrijpbaar voor de gasten en schreef daarmee op indrukwekkende wijze drie punten bij op het conto van WIK 3. John Berger was ook weer als vanouds op dreef. Net als Hans presteerde hij het om ongeslagen te blijven in het enkelspel. Wim Honkoop gaf de overwinning nog wat meer glans door twee tegenstanders op een nederlaag te trakteren. Door de resulterende 8-2 overwinning draait WIK 3 nog volop mee om de prijzen.

Junioren

De jongens van WIK 1 gingen afgelopen zaterdag op bezoek bij VTV 3 in Nieuwegein. Ook Matthijs Fokker, Marcel Hoogendoorn en Mark Boele zijn nog volop in de race voor het kampioenschap en waren dus uitermate gemotiveerd om een goed resultaat neer te zetten. Matthijs gaf zichzelf op zijn verjaardag het ideale cadeau; hij bleef ongeslagen in het enkelspel. Marcel deed hetzelfde waardoor de overwinning al snel een feit was. Mark zette de teller uiteindelijk op 7 punten door in zijn laatste wedstrijd nog eenmaal alles uit de kast te halen. Door dit knappe resultaat staan de wikkers gedeeld aan de leiding in de 4e klasse.

De beloften van WIK 2 ontmoetten TTVN 5 uit Nieuwegein. Rolf Janzen wist tweemaal de winst binnen te slepen en samen met Rick Romijn ook het dubbelspel te verzilveren. Rick was daarnaast ook nog een keer succesvol in het enkelspel. Jeffrey Pellegrom mocht tot slot twee keer zijn handen in de lucht steken na uitstekende wedstrijden en verzekerde hiermee WIK 2 van de winst. Na deze 6-4 uitoverwinning staat ook WIK 2 op een 1e plaats in de poule. Deze positie moet echter wel worden gedeeld met twee andere teams.

| 20 maart 2007