WIK-kampioenen in de maak

Jan-Willem Mur superieur

WIK 1 ontmoette in eigen sporthal Shot 3 uit Soest. De wikkers beleefden niet hun vertrouwde bliksemstart en het ging dan ook aanvankelijk tot 2-2 gelijk op. Daarna namen de mannen van WIK 1 echter afstand om uiteindelijk relatief gemakkelijk met 7-3 te winnen. Frank Struijk had met drie punten het grootste aandeel in de overwinning. Alex de Hoop en Martin van Steijn wonnen beiden tweemaal. Door dit resultaat staat WIK 1 nog steviger aan de leiding in de 1e klasse.

WIK 2 speelde op de tafel ernaast tegen SVE 7 uit Utrecht. Tim van Weerdenburg en Sjoerd Vendrik, wie na een blessure eindelijk deze week zijn eerste competitieduel kon spelen, grepen beiden tweemaal de winst. Jan-Willem Mur presteerde het ondenkbare door ongeslagen te blijven als invaller. Daarnaast won hij samen met Tim ook het dubbelspel, waardoor een 8-2 eindstand in de boeken verdween. Hierdoor staat WIK 2 nog iets steviger aan kop in de 3e klasse.

WIK 3 ging een dag eerder op bezoek bij Woerden 3. Wetende dat WIK gezamenlijk met Woerden koploper is in de 4e klasse, beloofde het een interessante avond te worden. Jan-Willem Mur toonde ook in deze wedstrijd zijn uitmuntende vorm en bleef ook ditmaal ongeslagen. Bij Hans de Rijk en Wim Honkoop bleef de teller op één winstpartij steken na herhaaldelijk net naast de winst te grijpen in een aantal spannende 5-setters. Door het resulterende gelijkspel blijft de situatie aan kop onveranderd.

WIK 4 ontmoette Woerden 11. Gerben Bouthoorn was de held van de avond door al zijn enkelspelen te verzilveren. Michel van Kleinwee kende ook een supervorm. Met twee overwinningen had ook hij een belangrijk aandeel in de einduitslag. Gerard Kool kon ditmaal net niet de felicitaties in ontvangst nemen. Doordat Gerben en Michel ook het dubbel wonnen, werd een 6-4 uitoverwinning uit het vuur gesleept.

Junioren

Rega 5 uit Nijkerk kwam op bezoek bij de jongens van WIK 1. Het zou een mooie middag worden voor de Kockenezen. Matthijs Fokker, Marcel Hoogendoorn en Mark Boele zetten een uitstekende prestatie neer door een 7-3 overwinning te behalen. De puntenlast werd gelijkmatig verdeeld; allemaal wonnen ze twee enkelspelen en Matthijs en Marcel tevens het dubbel.

De talenten van WIK 2 hadden een moeizame middag. Zij kregen met TSV 1 uit Scherpenzeel een taaie tegenstander op bezoek. Alleen Rick Romijn bleek bestand tegen het geweld van de TSV’ers, hij wist met twee overwinningen de schade nog enigszins te beperken tot 2-8.

| 13 maart 2007