WIK 3 verovert koppositie

Na een uitstekend verlopen eerste helft van de competitie hadden de meeste WIK teams een vrije week. Voor het 3e en 4e team stond er deze week echter nog een belangrijke inhaalwedstrijd op het programma.

De mannen van WIK 3, met v.l.n.r. Alberto Grootenhuis, Wim Honkoop, Jan-Willem Mur, John Berger, Rob Fokker en Hans de Rijk, vieren de spetterende 7-3 overwinning op HTTC 6.

De mannen van WIK 3, met v.l.n.r. Alberto Grootenhuis, Wim Honkoop, Jan-Willem Mur, John Berger, Rob Fokker en Hans de Rijk, vieren de spetterende 7-3 overwinning op HTTC 6.

Zo ontving WIK 3 in een volgepakte sporthal de koploper HTTC 6 uit Houten. In de wetenschap dat met een ruime overwinning de koppositie kon worden overgenomen gingen Wim Honkoop, Jan-Willem Mur en John Berger zeer gemotiveerd van start. Wim deelde in de openingswedstrijd gelijk een belangrijke tik uit door in een spannende wedstrijd de kopman van HTTC met 13-11 in de beslissende 5e game te kloppen. Doordat Jan-Willem en John ook hun openingswedstrijd wisten te winnen en samen het dubbelspel naar zich toe trokken, kwamen de Wikkers op een spectaculaire 4-0 voorsprong. Na de pauze leken de gasten terug te komen, maar bij een 4-3 voorsprong trokken de mannen van WIK 3 nog eenmaal alles uit de kast. Alledrie lieten ze nog een winstpartij noteren waardoor er een belangrijke 7-3 overwinning in de boeken verdween. Door deze ruime zege staat WIK 3 nu op een gedeelde 1e plaats in de 4e klasse.

Het 4e WIK team, dat momenteel de 3e plaats bezet in de 6e klasse, ging deze week op bezoek bij Radiair 2 in Lopik. Juran Hilhorst, Gerard Kool en Justus Romijn wisten op voorhand dat een overwinning noodzakelijk zou zijn om de aansluiting met de bovenste plaatsen te behouden. Gerard speelde de gehele avond zeer verdienstelijk tafeltennis, maar had op de belangrijke momenten niet het geluk aan zijn zijde, waardoor hij net geen bijdrage kon leveren aan de score. Juran verloor na een slopende vijfsetter zijn openingswedstrijd maar herstelde zich knap, hij behaalde tweemaal een overwinning in het enkelspel en samen met Justus een overwinning in het dubbelspel. Op Justus stond de gehele avond geen maat. Met onnavolgbare spinballen, afgewisseld met geraffineerde kapballen liet hij al zijn tegenstanders volslagen kansloos. “Ik merk dat de talloze trainingsuren nu echt zijn vruchten beginnen af te werpen. Wanneer we deze lijn kunnen doorzetten, zie ik zeker goede kansen om in de 2e helft van de competitie een serieuze gooi te doen naar het kampioenschap.” aldus een in topvorm verkerende Justus Romijn.

| 6 maart 2007