Puntenregen voor WIK

Voor de mannen van WIK 1, Frank Struijk, Alex de Hoop en Martin van Steijn, stond deze week een ontmoeting met Rega 2 in Nijkerk op het programma, de grootste concurrent om het kampioenschap in de 1e klasse. Het zou een gelijkopgaande wedstrijd worden, waarin Frank en Alex de score aan wikzijde verzorgden. Ze tekenden beiden voor twee overwinningen in het enkelspel en wonnen daarnaast ook samen het dubbel, hetgeen resulteerde in een 5-5 gelijkspel.

WIK 2 werkte in Wilnis een uitwedstrijd af tegen Veenland 1. Bij afwezigheid van een aantal gebruikelijke namen, werd Alwin Grootenhuis overgevlogen uit Kameroen en Jan Willem Mur bij WIK 3 weggekaapt om tezamen met Tim van Weerdenburg de eer van WIK 2 hoog te houden. Het bleek een gouden formatie te zijn die praktisch onverslaanbaar was. Met een aanvallende instelling haalden de wikkers de ene na de andere pot binnen om uiteindelijk met een prachtige 9-1 overwinning huiswaards te keren. Met deze ruime winst neemt WIK 2 de koppositie in de 3e klasse stevig in handen.

WIK 3 speelde in eigen sporthal te Kockengen tegen de Vaart 2 uit Linschoten. Wim Honkoop was topfit en bruiste van de energie. Bij was actief als nooit tevoren en daarmee onnavolgbaar voor zijn tegenstanders. Hans de Rijk moest zijn tactiek iets aanpassen doordat hij hinder ondervond van een tennisarm, maar dit was voor hem geen probleem. Met ruime cijfers zette ook hij alledrie zijn opponenten aan de kant. John Berger was tweemaal succesvol in het enkelspel en won daarnaast samen met Wim ook het dubbelspel, waardoor ook WIK 3 een mooie 9-1 overwinning behaalde.

WIK 4 ontving UTTC 15 uit Utrecht. Het zou een gedenkwaardige avond worden voor Gerard Kool. Hij won zijn allereerste partij in zijn nog prille 60+ carrière. Justus Romijn speelt met de week beter en schreef ook deze week 2 overwinningen bij op zijn imposante erelijst. Juran Hilhorst zegevierde overtuigend in zijn openingspartij en moest na de winst in het dubbel in zijn laatste enkelspel alles geven om de eindoverwinning veilig te stellen voor WIK 4. De afsluitende juich van Juran was dan ook het hoogtepunt van de avond.

Junioren

De jongens van WIK 1 speelden zaterdag thuis tegen HTTC 4 uit Houten. Mark Boele en Marcel Hoogendoorn mochten twee keer de felicitaties in ontvangst nemen. Matthijs Fokker ontpopte zich tot ‘man of the match’. Door al zijn enkelspelen te winnen en daarnaast samen met Marcel ook de winst in het dubbelspel te grijpen, leverde hij een maximale bijdrage aan de score. Matthijs strak zijn kampioensaspiraties na afloop niet onder stoelen of banken: “Ik ben echt superblij met dit resultaat. We doen nog volledig mee voor het kampioenschap en ik kan dan ook niet wachten tot de volgende wedstrijd!”

De talenten van WIK 2 ontvingen thuis Tielse TC 3. Geïnspireerd door het goede spel op de tafel naast hen gingen ook Rolf Janzen, Simon Verhoek en Jeffrey Pellegrom fel van start. Simon tekende tweemaal voor de winst in zijn enkelspelen. Rolf en Jeffrey presteerden het zelfs om al hun enkelspelen te winnen. Doordat ook het dubbel door de wikkers werd verzilverd, verdween er ook hier een 9-1 overwinning in de boeken. Na dit resultaat voert WIK 2 de ranglijst aan in de 5e klasse.

| 26 februari 2007