WIK zet goede lijn voort

De voorjaarscompetitie is inmiddels enkele weken oud en veel WIK teams hebben zich gelijk bovenaan de ranglijst gemeld. Deze week stonden er weer een aantal belangrijke wedstrijden op het programma.

WIK 1, dat koploper is in de 1e klasse, ontving het geroutineerde UTTC 2 uit Utrecht. Frank Struijk is dit seizoen nog ongeslagen en liet ook deze avond weer eenvoudig drie winstpartijen noteren. Alex de Hoop was ook duidelijk een maatje te groot voor de gasten uit Utrecht, met een vooral erg goed lopende forehandspin kreeg hij al zijn tegenstanders op de knieƫn en wist hij samen met Frank het dubbelspel te winnen. Martin van Steijn slaagde er in de laatste wedstrijd in zijn tegenstander volledig te overrompelen, waardoor er aan het eind van de avond een riante 8-2 overwinning op het scorebord stond.

WIK 2, dat de ranglijst aanvoert in de 3e klasse, ging op bezoek bij TTV Hilversum. Aangezien de heren uit Hilversum op slechts 2 punten achterstand stonden was er alles aan gelegen om een goed resultaat te behalen. Wilco Fokker en Tim van Weerdenburg behaalde beide 2 vlotte overwinningen en wonnen samen het dubbel. Ronald Verleun presteerde het om tegen de sterkste tegenstander een zeer hoog niveau te behalen. Met een muurvaste verdediging dreef hij zijn tegenstander tot wanhoop, waardoor hij WIK 2 de belangrijke 4-6 overwinning bezorgde.

WIK 3 moest in Culemborg op bezoek bij Gispen 8. Voor Alberto Grootenhuis was het zijn eerste optreden dit seizoen, waardoor hij nog wat wedstrijdritme miste en net geen bijdrage kon leveren aan de score. Rob Fokker won zijn openingsduel, maar miste in de andere wedstrijden het geluk op de belangrijke momenten. Doordat Wim Honkoop op overtuigende wijze alledrie zijn enkelspelen wist te winnen werd het verlies tot 6-4 beperkt.

Junioren

Het 1e jeugdteam van WIK speelde in Nieuwegein tegen TTVN 4. Marcel Hoogendoorn is de laatste weken in blakende vorm en gaf ook de jongens uit Nieuwegein geen kans. Mark Boele had ook de smaak te pakken, hij wist met harde ballen vanuit het achterveld twee wedstrijden in het enkelspel en met Marcel het dubbelspel te winnen. Matthijs Fokker kende deze week fysiek ongemak, maar ondanks een armblessure kwam hij toch in actie en kreeg hij het zelfs voor elkaar het 7e punt voor de Wikkers binnen te slepen. Door deze overwinning staat het team nu op de 2e plaats.

WIK 2 reisde deze week af naar Woudenberg waar het moest aantreden tegen SMASH 2. Rick Romijn ontpopte zich tot man of the match door de gehele middag ongeslagen te blijven en samen met Rolf Janzen tevens het dubbelspel te winnen. “Het leek wel alsof alles wat ik vanmiddag aanraakte in goud veranderde”, aldus een dolgelukkige Rick. Doordat Jeffrey Pellegrom zijn openingswedstrijd had gewonnen en Rolf nog twee winstpartijen liet noteren werd er ook hier een ruime 3-7 overwinning behaald.

| 13 februari 2007