WIK goed uit startblokken

Afgelopen week startte tafeltennisvereniging WIK aan de voorjaarscompetitie 2007. Na een maand van toernooi naar toernooi te hebben gereisd en tal van prijzen binnen te hebben gesleept, was iedereen weer buitengewoon gemotiveerd om een goede start te maken in de nieuwe competitie. Net als vorig seizoen zullen vier seniorenteams en twee juniorenteams hun krachten meten met de concurrentie.

De mannen van WIK 1, die al sinds mensenheugenis in de 1e klasse vertoeven, ontmoetten in Soest het uit de 2e klasse gepromoveerde Shot 3. Al snel in de wedstrijd werd duidelijk dat de doorgewinterde 1e klassers van WIK geen kind zouden hebben aan promovendus Shot 3. Met een stortvloed aan 3-0 overwinningen, in zowel enkelspel als dubbelspel, bleven Frank Struijk en Alex de Hoop fier overeind en zorgden samen voor 7 punten op het conto van WIK 1. Doordat ook Martin van Steijn in zijn laatste wedstrijd de winst greep, verdween er een mooie 8-2 overwinning in de boeken. “Dit is een droomstart voor ons team. We zijn nu koploper en we zullen er alles aan doen om deze koppositie te verdedigen”, aldus teamcaptain Frank Struijk.

WIK 2 ging op bezoek bij SVE 7 in Utrecht. Na afgelopen seizoen gedegradeerd te zijn uit de 2e klasse is er de wikkers alles aan gelegen om zo snel mogelijk naar dat niveau terug te keren. Dit uitte zich doorgaans in zeer gedreven spel. Kersverse afdelingskampioen Wilco Fokker was onaantastbaar. Hij won overtuigend zijn enkelspelen en samen met Tim van Weerdenburg werd ook het dubbel binnengesleept. Tim was verder ook nog tweemaal succesvol in de enkels. Ronald Verleun gaf de overwinning nog iets meer glans door met een muurvaste verdediging en af en toe een snoeiharde klap zijn laatste tegenstander naar de kleedkamer te verwijzen. De resulterende 7-3 uitoverwinning brengt ook WIK 2 naar de eerste plaats in de poule. De inmiddels in lichtelijk beschonken toestand verkerende Wilco Fokker reageerde laconiek; “Ik denk eerlijk gezegd dat ik met links nog wel win van deze mannen!”

WIK 3 ontving in eigen sporthal te Kockengen Woerden 5. Hans de Rijk maakte weer zijn rentree in WIK 3 na lange afwezigheid door een slepende blessure. Hij werd vergezeld door Jan Willem Mur en John Berger. Jan Willem tekende, na een aantal gepassioneerde wedstrijden, voor twee overwinningen. John en Hans wisten allebei eenmaal een enkel in winst om te zetten. De kleine 6-4 nederlaag brengt WIK 3 in de middenmoot van de 4e klasse. “Mijn spel is nog niet helemaal op z’n oude niveau, maar ik ben in ieder geval erg blij weer mijn balletjes te kunnen slaan en de rest komt vanzelf wel,” aldus wikcoryfee Hans de Rijk.

Terwijl WIK 3 zijn partijen afrondde tegen Woerden 5, speelde WIK 4 op de tafel ernaast tegen Woerden 11. WIK 4 maakte vorig seizoen haar competitiedebuut in de 6e klasse. Daar waar vorig seizoen nog in het teken stond van het opdoen van ervaring, is de lat dit seizoen iets hoger gelegd. Jesse , Juran Hilhorst en Michel van Kleinwee gingen dan ook furieus van start. Met respectievelijk drie, drie en twee overwinningen, maakten Jesse, Juran en Michel korte metten met de Woerdenaren. Doordat ook het dubbelspel gewonnen werd door de wikkers, stond er een 9-1 eindoverwinning op de borden. Juran Hilhorst reageerde uitgelaten; “Hoezeeeeeeeee!!!”

Junioren

De jongens van WIK 1 werkten een uitwedstrijd af tegen Almeerspin 1 in Almere-Buiten. Marcel Hoogendoorn kende bij de competitiestart meteen al een uitstekende vorm. Hij liet geen spaan van zijn tegenstanders heel en verzekerde zich hiermee van een 100% score in het enkelspel en samen met Matthijs Fokker ook in het dubbelspel. Matthijs mocht vervolgens ook zelf nog tweemaal zijn handen in de lucht steken in zijn enkels. Mark Boele kende weinig fortuin en moest erop toezien hoe zijn wedstrijden nipt werden verloren. Met de resulterende 6-4 uitoverwinning houdt WIK 1 momenteel de 2e plaats in de 4 klasse bezet. “Ik ben zeer tevreden over mijn huidige vorm. Als ik dit niveau de rest van het seizoen kan vasthouden, kunnen er nog mooie dingen gebeuren,” aldus Marcel Hoogendoorn.

De talenten van WIK 2, uitkomend in de 5e klasse, gingen op bezoek bij SVO/Fletio 3 in de Meern. Rolf Janzen en Rick Romijn waren zeer scherp. Met geplaatst spel kregen ze het allebei voor elkaar om twee enkels te winnen. Samen wonnen ze daarnaast ook het dubbelspel met overtuigende cijfers: 11-4, 11-2 en 11-3. Simon Verhoek speelde ook zeker niet onverdienstelijk, maar kon tot tweemaal toe net niet doordrukken. Hierdoor bleef de teller van WIK 2 steken op 5 punten. Rolf Janzen vatte na afloop de wedstrijd als volgt samen: “Het ging echt lekker. Ik en Rick hadden er twee makkelijk in de pan gehakt! Simon won net niet van twee mensen, echt jammer want Simon speelde zo goed!”

| 1 februari 2007