WIK rekent af met concurrentie

Frank Struijk ongenaakbaar

Kantoordirecteur van Rabobank, Michiel de Rijk, ontvangt uit handen van topspeler Frank Struijk een unieke WIK trainingssweater. Ook op foto Alex de Hoop (l) en Martin van Steijn.

Kantoordirecteur van Rabobank, Michiel de Rijk, ontvangt uit handen van topspeler Frank Struijk een unieke WIK trainingssweater. Ook op foto Alex de Hoop (l) en Martin van Steijn.

De heren van WIK 1, momenteel bivakkerend op de tweede plaats in de 1e klasse, ontvingen in de sporthal te Kockengen Laren 1. Frank Struijk was de gehele avond ongenaakbaar. Hij won al zijn enkelspelen op overtuigende wijze. Samen met Alex de Hoop greep hij verder ook nog de winst in het dubbelspel. Alex deed ook van zich spreken in zijn partijen. Dankzij zijn goede controle en vastheid beperkte hij zijn fouten tot een minimum, hetgeen hem uiteindelijk tweemaal een overwinning zou opleveren. Martin van Steijn speelde buitengewoon aanvallend. Met prachtige topspinballen liet ook hij tweemaal een tegenstander het nakijken. “Ik begin me meer en meer in deze klasse thuis te voelen. Volgend seizoen wordt mijn seizoen!”, aldus Martin van Steijn.

WIK 2 speelde thuis tegen het sterke UTTC 5 uit Utrecht. Sjoerd Vendrik, Ronald Verleun en Tim van Weerdenburg speelden een zeer solide wedstrijd. Met name aan het begin waren de wikkers duidelijk wat sterker. Dankzij overwinningen van zowel Ronald, Tim als Sjoerd, alsmede de winst in het dubbelspel door Tim en Sjoerd, stond er al snel een 4-1 voorsprong op de borden. In de overige vijf wedstrijden wist enkel Sjoerd nog eenmaal een punt voor WIK 2 bij te schrijven, met een 5-5 als eindresultaat. “Na vandaag zie ik wel degelijk kansen om volgend seizoen in de 3e klasse uit te gaan komen,” aldus een ambitieuze Sjoerd Vendrik.

Junioren

WIK 1 ontmoette afgelopen zaterdag TTVN 4 in Nieuwegein. Naast Marcel Hoogendoorn en Mark Boele was ook Matthijs Fokker weer van de partij. Na een aantal weken langs de kant toe te hebben moeten toekijken, vanwege een gebroken been, ging Matthijs het weer proberen. Hij speelde misschien wel zijn beste tafeltennis en zorgde daarmee voor drie punten. Ook Marcel Hoogendoorn haalde weer het niveau dat we van hem gewend zijn; ook hij won al zijn enkelspelen. Doordat Mark Boele in zijn laatste wedstrijd nog eenmaal alles uit de kast haalde, slaagde hij erin om de eindoverwinning nog wat extra glans te geven; 7-3.

De talenten van WIK 2 speelden in Houten tegen HTTC 6. Rolf Janzen was niet te stoppen. Hij liet zijn tegenstanders alle hoeken van de tafel zien. Met drie prachtige overwinningen liet hij niets aan het toeval over. Rick Romijn speelde ook zeer attractief tafeltennis en verzilverde hiermee twee wedstrijden. Simon Verhoek kende niet zijn beste dag, waardoor hij herhaaldelijk net naast de winst greep. Doordat de wikkers ook het dubbel wisten te winnen, werd de eindstand bepaald op 5-5. Deze eindstand houdt WIK 2 nog in race voor het kampioenschap in hun debuutseizoen.

| 30 november 2006