Goede resultaten WIK

Vlaggenschip WIK 1 ging in Amersfoort op bezoek bij Over ‘t net 2. Wetende dat de mannen uit Amersfoort de directe concurrent zijn in de strijd tegen degradatie uit de 1e klasse, beloofde het een belangrijke ontmoeting te worden. Aanvoerder Frank Struijk kende een wat stroevige openingswedstrijd, maar haalde in zijn overige twee potten een buitengewoon hoog niveau. Ook Alex de Hoop liet zich weer eens van zijn beste kant zien. Hij slaagde er zelfs in om ongeslagen te blijven in de enkelspelen en samen met Frank het dubbelspel op het conto van WIK 1 bij te schrijven. Invaller Jan Willem Mur speelde verdienstelijk en won vier games, maar was niet bij machte de overwinning nog meer glans te geven. Hierdoor verdween een 6-4 uitoverwinning in de boeken.

WIK 3, uitkomend in de 4e klasse, ontmoette afgelopen week Woerden 6. Het zou een mooie avond worden voor de wikkers. Jan Willem Mur was niet af te stoppen voor de Woerdenaren. Met harde vlakke klappen sloeg hij iedereen van tafel. Ook Wim Honkoop en Rob Fokker deden van zich spreken. Beiden wonnen twee enkelspelen en samen ook het dubbelspel. “We zijn trots huiswaarts gekeerd met deze 8-2 winst, maar niet voordat we dit resultaat tot in de late uurtjes hadden gevierd!” Aldus de mannen van WIK 3.

WIK 4 ontving in eigen sporthal de Schans 5 uit Montfoort. Justus Romijn speelde erg goed. Met aanvallend spel en een ijzersterke mentaliteit sloot hij twee wedstrijden winnend af. Gerben Bouthoorn verzilverde ook twee enkelspelen en samen met Justus werd ook het dubbelspel gepakt. Gerard Kool kwam nog wat wedstrijdritme tekort en kon daardoor net geen potten breken. Hierdoor bleef het bij een 5-5 gelijkspel.

Junioren

WIK 1 ontmoette afgelopen zaterdag Woerden 3. Het zou een zware middag te worden voor de jonge Kockenezen. Marcel Hoogendoorn kwam langzaam op gang. Hij moest wachten tot zijn laatste wedstrijd tot hij zijn inspanningen om kon zetten in een winstpunt. Invaller Juran Hilhorst was ook eenmaal succesvol in het enkelspel. Doordat het dubbelspel verloren ging en ook Mark Boele er niet in slaagde de score verder uit te breiden, bleef de teller van WIK 1 steken op 2 punten.

WIK 2 speelde in Houten tegen HTTC 6. Rolf Janzen, Rick Romijn en Jeffrey Pellegrom waren op voorhand uiterst gemotiveerd aangezien er nog een goede kans bestaat om het kampioenschap binnen te slepen. Deze instelling betaalde zich uit in de ene winstpartij na de andere. Rolf speelde doorgaans foutloos waardoor al zijn tegenstanders al snel inzagen dat er tegen hem weinig eer viel te behalen. Jeffrey greep twee overwinningen door mooi aanvallend spel. Ook Rick won tweemaal en sleepte samen met Rolf tevens het dubbelspel binnen. Hierdoor werd een belangrijke 8-2 uitoverwinning gerealiseerd, hetgeen WIK 2 in de race houdt om het kampioenschap.

| 25 november 2006