WIK 1 boekt indrukwekkende zege

Frank Struijk man van de wedstrijd

Afgelopen week konden de meeste wikteams de balans opmaken. Zo is de helft van de competitie inmiddels verstreken, hetgeen doorgaans een goede indicator is voor de eindklassering. Voor de meeste teams betekende het dat er geen reden is om achterover te hangen. Er werd deze week dan ook hard getraind. Voor WIK 1 kon deze balans pas later worden opgemaakt. Zo stond er eerst nog een inhaalwedstrijd op het programma.

WIK 1 ontving in eigen sporthal te Kockengen Over ‘t Net 2 uit Amersfoort. Voorafgaand aan deze ontmoeting stonden de mannen uit Amersfoort twee punten voor op de Kockenezen. Er was Frank Struijk, Alex de Hoop en invaller Sjoerd Vendrik dan ook alles aan gelegen om deze kleine achterstand weg te poetsen. Het zou een mooie avond worden.

Frank liet zich weer eens van zijn beste kant zien. Met explosief aanvalsspel en een machtige service was hij onnavolgbaar. Tot driemaal toe stuurde hij zijn tegenstander met een nederlaag naar de kleedkamers. Om het compleet te maken slaagde hij er tevens in samen met Alex het dubbelspel op conto van WIK 1 te brengen.

Alex deed het ook erg goed in de enkelspelen. Door zijn tactisch inzicht en het vermogen zich optimaal aan te passen aan zijn tegenstander, wist hij tot tweemaal toe de winst te grijpen en had hij kans op een derde partij.

Geinspireerd door het prachtige spel van Frank en Alex haalde Sjoerd in zijn laatste wedstrijd nog eenmaal alles uit de kast. Met een muurvaste verdediging en een forehand waar menig topspeler trots op zou zijn kreeg hij het publiek op de banken. Na een lange zenuwslopende wedstrijd bracht hij het 7e punt voor WIK 1 op het scorebord. Met deze knappe 7-3 overwinning bezet WIK 1 nu een keurige tweede plaats in de 1e klasse. “Ons nieuwe trainingsprogramma begint duidelijk zijn vruchten af te werpen. Met lange trainingen en een uitgebalanceerd meergranendieet zijn we niet te stoppen”, aldus matchwinner Frank Struijk.

| 24 oktober 2006