WIK werkt druk programma af

Na de zo succesvol verlopen openingsronde van het najaarsseizoen 2006 werkte WIK afgelopen week een druk programma af. Zo stond er een volledige competitieronde op het programma.

Vlaggenschip WIK 1 ontving deze week in eigen arena ATC 2 uit Almere-Haven. Na de start van de competitie te hebben gemist was Alex de Hoop nu wel weer van de partij en dat was te merken ook. Alex gaf meteen zijn visitiekaartje af door al zijn enkelspelen naar zich toe te trekken. Met vlammend aanvalsspel tikte hij al zijn tegenstanders van tafel. Frank Struijk speelde ook uitstekend . Hij won twee enkelspelen en had goede kans op een derde. Doordat Martin van Steijn erin slaagde de laaste wedstrijd winnend af te sluiten, verdween er weer een 6-4 overwinning in de boeken.

WIK 2, uitkomend in de 2e klasse, ontmoette in Houten HTTC 2. Wilco Fokker liet er direct vanaf het begin geen gras over groeien. Met zeer energiek aanvalsspel troefte hij al zijn tegenstanders met speels gemak af. Door een uitstekende vechtersmentaliteit en een muurvaste verdediging wonnen ook Ronald Verleun en Sjoerd Vendrik hun laatste enkelspel. Hierdoor werd er in Houten een 5-5 gelijkspel uit het vuur gesleept.

WIK 3 ontving in Kockengen Hoogland 2. Na zijn foutloze competitiestart van vorige week was Wim Honkoop ook deze week weer lekker op dreef. Bal na bal sloeg hij onhoudbaar langs zijn tegenstanders. Het zou hem uiteindelijk tot tweemaal toe de winst opleveren. Jan Willem Mur speelde deze week zijn eerste wedstrijd en deed dit zeer verdienstelijk. Met veel passie in zijn spel kreeg hij in twee van zijn enkelspelen de tegenstander op de knieen. Rob Fokker slaagde er niet in een verdere bijdrage aan de score te leveren, waardoor er een kleine 6-4 nederlaag werd geleden.

WIK 4 ging op bezoek bij Veenland 4 in Wilnis. Juran Hilhorst ontpopte zich tot man van de wedstrijd. Hij straalde veel vertrouwen uit en dat gecombineerd met een prachtige aanval maakte dat hij alledrie zijn enkelspelen won. Deze wedstrijd betekende verder het competitiedebuut van Justus Romijn en Michel van Kleinwee. Ondanks dat beiden zeker niet onverdienstelijk speelden gaf het gebrek aan ervaring veelvuldig de doorslag. Beiden waren daardoor niet in staat een score bij te tekenen, maar het was zeer zeker een leerzame avond.

Junioren

WIK 1, uitkomend in de 4e klasse, ontmoette Tielse TC 1. Marcel Hoogendoorn en Matthijs Fokker gaven de jongens uit Tiel een lesje tafeltennis. Met overtuigend aanvalsspel, een goede mentaliteit en een sublieme techniek werd tegenstander na tegenstander aan de kant gezet. Doordat ze al hun enkelspelen en tevens het dubbel wonnen, stonden er al snel 7 punten op het scorebord. Invaller Gerco Romijn greep herhaaldelijk net naast de winst, waardoor een resulterende 7-3 overwinning het eindresultaat was.

WIK 2 ontmoette in Nieuwegein VTV 4. Na de geweldige 10-0 overwinning van vorige week was het moraal in het team zeer hoog. Rolf Janzen nam het voortouw door met prachtig spel ongeslagen te bijven in het enkelspel en daarnaast ook samen met Rick Romijn het dubbelspel te winnen. Rick won verder ook nog knap twee wedstrijden. Doordat ook Simon Verhoek tweemaal de winst greep werd er wederom een zeer ruime overwinning geboekt door het kersverse jeugdteam van WIK: 8-2.

| 25 september 2006