WIK begint najaarscompetitie goed

Droomstart junioren WIK 2

Na een lange zomerstop was het afgelopen week eindelijk weer zover: de start van de najaarscompetitie 2006. Er zijn in deze periode echter de nodige veranderingen opgetreden. Zo werd dit jaar, na tal van jaren met drie seniorenteams gespeeld te hebben, WIK 4 nieuw leven ingeblazen en ook bij de junioren was een nieuw team te verwelkomen. Onder het motto “Hoe meer zielen, hoe meer successen”, werd het nieuwe seizoen dan ook vol enthousiasme aangevangen.

WIK 1 ging op bezoek bij Laren 1. Aangezien WIK 1 niet in de sterkste formatie kon aantreden, beloofde het op voorhand een moeizaam avondje te worden voor de mannen uit Kockengen. Niets bleek echter minder waar. Frank Struijk, Martin van Steijn en invaller Sjoerd Vendrik waren vanaf het begin bijzonder gretig en dit betaalde zich uit in overwinningen. Frank toonde zich een formidabel aanvoerder door het voortouw te nemen. Hij slaagde erin om al zijn enkelspelen te winnen en daarnaast samen met Martin ook het dubbelspel naar wikzijde te slepen. Doordat Martin en Sjoerd beiden in staat waren om één overwinning te behalen, werd een uitstekende 4-6 uitoverwinning behaald.

WIK 2 ontving in eigen sporthal Shot 3 uit Soest. WIK 2 kende een uitstekende start. Door overwinningen van Wilco Fokker en Tim van Weerdenburg pakten de wikkers al snel een 2-0 voorsprong. Daarna zakte het echter in en gingen 7 punten op rij naar de gasten uit Soest. Pas in de laatste wedstrijd slaagde Wilco erin de ban te breken en het derde punt voor WIK 2 aan te tekenen. Ronald Verleun kende een moeizame avond en kon daardoor dan ook geen bijdrage leveren aan de score.

WIK 3 ging eerder al op bezoek in Zeist bij Jonathan 1. Wim ‘Lamp’ Honkoop ontpopte zich tot man van de wedstrijd. Hij bleef ongeslagen in het enkelspel en samen met Rob Fokker won hij ook het dubbelspel. Rob deed het ook goed, want naast het dubbel wist hij op indrukwekkende wijze 2 enkelspelen binnen te slepen. Doordat Alberto Grootenhuis erin slaagde zijn laatste wedstrijd naar zich toe te trekken, verdween er een keurige 7-3 uitoverwinning in de boeken.

Het kersverse WIK 4 kende een droomdebuut tegen de heren van TTVN 10 uit Nieuwegein. Jesse ‘Webmaster’ presteerde het om al zijn wedstrijden winnend af te sluiten. Met sterk contra spel troefde hij iedereen af. Ook Juran Hilhorst had de avond van zijn leven. Hij glunderde van plezier na het behalen van twee overwinningen. Doordat Gerben Bouthoorn in zijn laatste pot tot grote hoogte steeg en de winst greep, verscheen er een mooie 6-4 stand op het scorebord.

Junioren

De jongens van WIK 1 ontvingen zaterdag in eigen arena VTV 3 uit Nieuwegein. Na vorig seizoen succesvol in de 5e klasse te zijn gestart, stonden ze nu te springen om hun kunsten te vertonen in de 4e klasse. Matthijs Fokker bleek het niveau goed aan te kunnen. Hij speelde bij vlagen foutloos en dit leverde hem dan ook een perfecte score op. Zo slaagde hij erin drie enkelspelen te winnen en daarnaast ook nog samen met Mark Boele het dubbelspel naar wikzijde te trekken. Mark won zelf vervolgens ook nog één enkelspel met zeer bekeken aanvalsballen. Invaller Rolf Janzen kende weinig fortuin en moest daardoor herhaaldelijk de winst laten liggen. Desalniettemin was een 5-5 gelijkspel een goed resultaat.

De nieuwe helden van WIK 2 ontvingen in Kockengen Hoogland 6. Het werd al snel duidelijk dat Rick Romijn, Jeffrey Pellegrom en Simon Verhoek er geen gras over lieten groeien. Wedstrijd na wedstrijd werd met ogenschijnlijk gemak gewonnen. Zo werd 9x een 3-0 winst voor de wikkers op het wedstrijdformulier bijgeschreven. In recordtempo slaagden ze er dan ook in de tegenstander naar Hoogland terug te sturen met een 10-0 nederlaag. Een overwinning waar nog lang over gesproken zal worden…

| 22 september 2006