WIK 2 wint degradatieduel

Droomscenario Ronald Verleun

Afgelopen vrijdag stond voor de wikkers de tiende en laatste speelronde op het programma. WIK 1 stelde vorige week al op indrukwekkende wijze het kampioenschap in de 2e klasse veilig. WIK 3 bevind zich al weken veilig in de middenmoot van de 4e klasse. Voor WIK 2 stond er nog wel wat op het spel; er moesten twee punten worden gehaald om ook volgend seizoen in de 2e klasse te mogen uitkomen.

V.l.n.r. Ronald en Alex twee tafeltennishelden samen in de kantine waar het voorkomen van degradatie groots werd gevierd!

V.l.n.r. Ronald en Alex twee tafeltennishelden samen in de kantine waar het voorkomen van degradatie groots werd gevierd!

WIK 1 ging op bezoek bij SVE 5. Frank Struijk, Alex de Hoop en Martin van Steijn sleepten zoals gezegd vorige week al het kampioenschap in de 2e klasse binnen. Desalniettemin wisten ze zich nog eenmaal op te laden om het seizoen in stijl af te ronden. Frank won andermaal al zijn enkelspelen, waardoor hij zijn winstpercentage over het gehele seizoen op een indrukwekkende 97% zette. Alex was ook driemaal te sterk voor de mannen van SVE en samen met Frank haalde hij ook het dubbelspel binnen. Doordat Martin zijn laatste wedstrijd overtuigend de winst greep, werd de vijfde achtereenvolgende 8-2 overwinning binnengesleept. Een kampioen waardig.

WIK 2 ontving thuis VTV 9 uit Nieuwegein voor een onderling duel om het lijfsbehoud in de 2e klasse. Ronald Verleun, Tim van Weerdenburg en Sjoerd Vendrik wisten op voorhand dat het behalen van twee punten genoeg zou zijn om deze strijd in het voordeel van WIK 2 te beslissen. Ronald was in staat om op dit cruciale moment zijn beste spel van het seizoen te laten zien. Hij steeg bij vlagen ver boven zichzelf uit en hoefde de hele avond dan ook maar één game prijs te geven. Tim speelde ook uitstekend. Hij won twee enkelspelen en samen met Sjoerd ook het dubbelspel. Sjoerd was onfortuinlijk in zijn enkelspelen, waardoor de teller bleef steken op 6 punten voor WIK, hetgeen ruim voldoende was om volgend seizoen in de 2e klasse te mogen uitkomen. “Ik speel wel vaker zo goed als vanavond, maar meestal wordt ik dan juichend wakker om vervolgens te beseffen dat het slechts een droom was. Vandaag werd mijn droomscenario werkelijkheid!” Aldus Ronald ‘Mr WIK’ Verleun.

WIK 3 vertrok naar Woerden alwaar het Woerden 6 ontmoette. Hans de Rijk, Rob Fokker en Jan Willem Mur waren uitermate gemotiveerd om het seizoen goed af te sluiten. Dit kwam in het spelniveau duidelijk naar voren. Hans speelde erg aanvallend en slaagde erin om daarmee twee enkelspelen naar zich toe te trekken. Rob kende ook een uitstekende vorm. Hij serveerde slim en met een groot aantal keiharde smashballen kreeg hij al het publiek op zijn hand. Het leverde ook hem twee winstpartijen op. Doordat Jan Willem is zijn laatste wedstrijd knap de sterkste tegenstander versloeg werden de punten gelijk verdeeld; 5-5.

Junioren

De junioren van WIK 1 speelden thuis tegen HTTC 6. Matthijs Fokker, Mark Boele en Rolf Janzen waren al dagen fanatiek aan het trainen voor deze ontmoeting en dit was duidelijk te merken in het vertoonde spel. Matthijs bleek net als in de uitwedstrijd niet te kloppen en zorgde daarmee voor 3 punten. Mark was eenmaal succesvol in het enkelspel en samen met Matthijs won hij ook het dubbelspel. Doordat Rolf herhaaldelijk net naast de winst greep bleef de teller ook hier steken op 5 punten.

| 15 april 2006