WIK 1 zet concurrent SVO 3 opzij

Frank Struijk ontketend

WIK 1 speelde in eigen sporthal tegen SVO 3, de directe concurrent voor het kampioenschap in de 2e klasse. Frank Struijk, Alex de Hoop en Martin van Steijn hadden zich al weken op deze ontmoeting voorbereid, en dat hebben de mannen van SVO geweten. Zo bleek Frank, mede dankzij zijn befaamde thunderbullaanval, de gehele avond ongrijpbaar.

WIK 1 met v.l.n.r. Alex de Hoop, Frank Struijk en Martin van Steijn

WIK 1 met v.l.n.r. Alex de Hoop, Frank Struijk en Martin van Steijn

Alex en Martin waren ook uitstekend in vorm en slaagden er beiden in om tweemaal een punt naar wikzijde te slepen. Doordat Frank en Alex ook het dubbelspel wonnen, verdween er een prachtige 8-2 overwinning in de boeken. Met nog twee wedstrijden te gaan kan het kampioenschap WIK 1 haast niet meer ontgaan. “Ik droomde de afgelopen week steeds dat we aan het eind van de competitie een poedelprijsje in ontvangst namen. Ik hoop dat ik nu met een gerust hart kan dromen over de grote beker”, aldus Frank Struijk.

WIK 2 ontving in Kockengen hekkensluiter Buna 3 uit Bussum. In de strijd tegen degradatie was een grote overwinning meer dan welkom. Ondanks dat de mannen uit Bussum met een sterke opstelling waren gekomen, was het WIK 2 dat duidelijk het thuisvoordeel had. Wilco Fokker, Sjoerd Vendrik en Ronald Verleun voelden zich gesteund door een grote groep supporters die op de beslissende momenten niet onbelangrijk waren. Wilco en Sjoerd slaagden er beiden in om ongeslagen te blijven in het enkelspel en daarnaast ook het dubbelspel te winnen. Ronald Verleun speelde ook weer als vanouds, maar moest desalniettemin eenmaal zijn meerdere erkennen. Met deze mooie 9-1 overwinning vestigt WIK 2 zich betrekkelijk veilig in de middenmoot van de 2e klasse.

WIK 3 ging op bezoek bij koploper Otio 3 in Bunnik. Wim Honkoop, Rob Fokker en Jan Willem Mur wisten op voorhand dat een overwinning noodzakelijk zou zijn om kans te behouden op het kampioenschap. Het werd echter al snel duidelijk dat deze droom niet in vervulling zou gaan. Wim slaagde er nog wel in om de eer te redden, maar de teller bleef steken bij dit ene puntje.

Junioren

Met Marcel Hoogendoorn, Rick Romijn en Mark Boele in de opstelling gingen de junioren van WIK op bezoek bij koploper VTV 3 in Nieuwegein. Het scoreverloop was overeenkomstig met dat van de eerste ontmoeting. Het was wederom Marcel die aantoonde dat hij beter is dan alle spelers van de toekomstig kampioen VTV 3. Voor Rick en Mark was het vooral een leerzame ervaring, want ondanks dat ze er regelmatig dichtbij waren, was het steeds VTV dat een puntje mocht bijschrijven.

| 25 maart 2006