WIK 1 doet goede zaken

Met nog een drietal wedstrijden voor het einde van de competitie, wordt er door de wikkers al stevig op los gerekend. In de 2e klasse is WIK 1 zeer dicht bij het kampioenschap, terwijl WIK 2 in dezelfde klasse vecht tegen degradatie. WIK 3 staat momenteel derde in de 4e klasse, maar het gat naar de nummers één en twee is minimaal. Het juniorenteam dat dit seizoen debuteerde in de competitie, lijkt met de week sterker te worden en draait momenteel veilig mee in de middenmoot van de 5e klasse.

WIK 1 ontving in kockengen hekkensluiter VTV 8 uit Nieuwegein. Het klasseverschil tussen de koploper en de nummer laatst was al snel duidelijk. Frank ‘Mr Thunderbull’ Struijk en Alex ‘Akim’ de Hoop waren niet te stuiten. Door beiden ongeslagen te bijven in het enkelspel en tevens het dubbelspel op grandiooze wijze naar zich toe te trekken, stonden er al snel 7 punten op het scorebord. Martin ‘Sport’ van Steijn wist met een sublieme laatste wedstrijd de overwinning nog meer glans te geven. Met 11-3, 11-2 en 11-5 liet hij zijn tegenstander het nakijken, waardoor een 8-2 eindoverwinning kon worden gevierd.

WIK 2 ging op bezoek bij kampioenskandidaat Shot 3 in Soest. In de strijd tegen degradatie wisten Wilco Fokker, Ronald Verleun en invaller Wim Honkoop dat elk punt belangrijk kon zijn om degradatie te ontlopen. Het zou echter een zeer onfortuinlijke avond worden voor de mannen van WIK. Ondanks dat veel wedstrijden in de vijfde game werden beslist en er zelfs diverse matchpoints waren, slaagden zowel Wilco, Ronald als Wim er niet in om een puntje binnen te slepen. De resulterende 10-0 nederlaag bleek achteraf niet dramatisch aangezien de concurrenten evenmin punten scoorden.

WIK 3 speelde ook in eigen arena. Het ontving in een volgepakte sporthal SVE 10. John Berger trok de kar aan wikzijde. Met doorgaans briljant aanvalsspel en een taktisch inzicht waar menig topspeler jaloers op zou zijn, slaagde hij er in om de gehele avond ongeslagen te blijven. Alberto Grootenhuis en Jan Willem Mur waren beiden in staat om één overwinning toe te voegen aan de teamscore. Doordat ook het dubbelspel gewonnen werd, verdween er een keurige 6-4 overwinning in de boeken.

Junioren

De talenten van WIK 1 gingen deze week op bezoek bij Gispen 1 in Culemborg. Na een ietwat onwennige competitiestart hoopten Marcel Hoogendoorn, Matthijs Fokker en Mark Boele de stijgende lijn van de afgelopen weken voort te zetten. Het beloofde echter een verrassende middag te worden. Daar waar verwacht werd dat Marcel zijn ongeslagen status in de competitie vast zou houden, bleek hij slechts eenmaal in staat een punt binnen te slepen. Matthijs was ondanks degelijk spel zelfs helemaal niet bij machte een winstpartij te behalen. Mark, die tot dusver een onfortuinlijke competitie kende en zelfs nog steeds moest wachten op zijn eerste overwinning, nam zijn team op sleeptouw door op meesterlijke wijze twee potten te pakken. “Op het moment dat mijn teamgenoten het moeilijk hadden, was ik in staat mijn niveau wat te verhogen. Ik heb lang moeten wachten op mijn eerste overwinningen, maar des te blijer ben ik nu ik ze eindelijk heb behaald!” Aldus een trotse Mark Boele.

| 18 maart 2006