Talentvol WIK 1 grijpt winst

WIK 1 ontmoette in Vinkeveen Vitac 1. Zoals verwacht draait WIK 1 volop mee om het kampioenschap in de 2e klasse. Doordat de afstand met de concurrenten echter nog niet bijster groot is, moesten Frank Struijk, Alex de Hoop en Martin van Steijn volop aan de bak om de leidende positie te behouden. Frank en Alex lieten er geen gras over groeien en domineerden de gehele avond. Beiden bleven knap ongeslagen in het enkelspel en daarnaast werd ook het dubbelspel met overmacht gewonnen. Doordat Martin in zijn laatste wedstrijd een mooie overwinning behaalde, verdween er een 8-2 uitoverwinning in de boeken hetgeen WIK 1 in een zetel brengt voor het kampioenschap.

WIK 2, ook uitkomend in de 2e klasse, ontving in Kockengen het sterke Quick ’32 4. Sjoerd Vendrik was na een maand afwezigheid uitermate gemotiveerd om een goede indruk achter te laten. Hij slaagde er dan ook in om al zijn tegenstanders met een nederlaag naar de douches te verwijzen. Wilco Fokker, vorige week nog ongrijpbaar, kende ditmaal iets meer problemen. Desondanks wist hij op routine toch tweemaal de winst te grijpen. Vanwege personele problemen speelde Ronald Verleun ondanks een zware polsblessure toch mee. Hij was niet in staat een winstpartij bij te schrijven, maar dwong wel veel respect af met zijn uitstekende mentaliteit. Een degelijk 5-5 gelijkspel was het resultaat.

WIK 3 ging op bezoek bij Oni 2. WIK 3 bevind zich momenteel op de derde plaats in de ranglijst van de 4e klasse, maar doordat het erg dicht op elkaar zit is alles nog mogelijk. Wim Honkoop zette zijn beste beentje voor en bleek onverslaanbaar. Tot driemaal toe liet hij zijn tegenstander het nakijken. John Berger en Rob Fokker wisten beiden één punt op het conto van WIK 3 bij te schrijven, waardoor ook WIK 3 een gelijkspel uit het vuur sleepte. “Voor dagen als vandaag doe je het allemaal. Ik win al mijn wedstrijden en wend daarmee het verlies voor het team af!”Aldus een glunderende Wim Honkoop.

Junioren

De talenten van WIK 1 gingen deze week op bezoek in Houten bij HTTC 6. Marcel Hoogendoorn, Matthijs Fokker en Rick Romijn spelen met de week beter en waren uitermate gemotiveerd om de eerste eindoverwinning binnen te gaan slepen. Marcel had de gehele competitie nog geen wedstrijd verloren en zag daar ook ditmaal geen verandering in komen. Met speels gemak sloeg hij de ballen links en rechts langs zijn tegenstanders. Matthijs Fokker liet zich ook van zijn beste kant zien en ook hij slaagde er met vlammend aanvalsspel in om driemaal de overwinning te grijpen. Marcel en Matthijs waren ook in het duibbelspel niet bij te benen. Rick kon ondanks goed spel net geen bijdrage aan de score leveren, maar desondanks werd een knappe 7-3 uitoverwinning behaald.

| 11 maart 2006