Magere puntenoogst WIK

WIK 1 ging deze week op bezoek bij UTTC 3. Frank Struijk, Alwin Grootenhuis en Martin van Steijn wisten op voorhand dat elk punt belangrijk was aangezien UTTC 3 een concurrent is voor het kamioenschap in de 2e klasse. Frank trok de kar voor WIK 1 door alledrie zijn enkelspelen te winnen en daarnaast ook nog eens samen met Martin het dubbelspel naar wikzijde te slepen.

Doordat Alwin en Martin in het enkelspel uitermate onfortuinlijk waren, en zodoende geen verdere bijdrage konden leveren aan de teamscore, verdween een nipte 6-4 uitnederlaag in de boeken. Frank Struijk zag geen reden tot paniek: “Vandaag konden we helaas niet op volle sterkte aantreden. In de thuiswedstrijd zullen we weer beschikken over Alex de Hoop en dan verwacht ik dat we over ze heen walsen”.

WIK 2 ontving in eigen arena Bunshot 1. Vooraf was duidelijk dat de puntenoogst schraal zou worden. Zo staat bij het naderen van de helft van de competitie al vast dat de gasten uit Spakenburg het kampioenschap zullen pakken en dat de mannen uit Kockengen moeten vechten tegen degradatie. Ronald Verleun zag in twee enkelspelen een 2-0 voorsprong omgezet worden in een 2-3 nederlaag. Sjoerd Vendrik kon evenmin het eerste punt voor WIK 2 binnenslepen en verloor ook tweemaal in de 5e game. Tot overmaat van ramp verspeelde ook Jan Willem Mur in een emotionele wedstrijd diverse matchpoints in de 5e en beslissende game waardoor er een 10-0 thuisnederlaag op het scorebord stond.

WIK 3 ontmoette in Nieuwegein kampioenskandidaat VTV 14. Hans de Rijk, John Berger en Rob Fokker beleefden een spannende avond waarin beide teams gelijk opgingen. Hans slaagde erin om knap twee enkelspelen te winnen. John pakte eenvoudig één overwinning, maar kon hier ondanks vele kansen net geen tweede aan toevoegen. Rob won ook één partij, waarna de teller voor WIK 3 bleef steken op 4 punten. Met deze krappe 6-4 uitnederlaag vestigt WIK 3 zich op een derde plaats op de ranglijst.

| 10 februari 2006