Marcel Hoogendoorn wederom ongeslagen

WIK 1 speelde begin van de week tegen SVO 3. De mannen van SVO vormen een serieuze concurrent voor het kampioenschap in de 2e klasse, dus Frank Struijk, Alex de Hoop en invaller Wilco Fokker wisten op voorhand dat een goed resultaat vereist was. Frank was de gehele avond niet te kloppen.

Met razendsnel voetenwerk en een sublieme forehand stuurde hij al zijn tegenstanders met een nederlaag naar de kleedkamer. Alex veegde op indrukwekkende wijze tot tweemaal toe een tegenstander van tafel, maar in zijn laatste wedstrijd moest hij net het onderspit delven in een spannende 5-setter. Wilco haalde met een prachtige winstpartij en de daarbij behorende brede glimlach de 6-4 eindoverwinning binnen.

WIK 2 ging vrijdag in Bussum op bezoek bij Buna 3. In een spannende gelijkopgaande wedstrijd, wist Wilco Fokker als enige zijn werkelijke niveau te halen. Hij won alledrie zijn enkelspelen met energiek aanvalsspel. Sjoerd Vendrik won één enkelspel en samen met Wilco het dubbelspel. Door een zeer tactisch uitgespeelde laatste partij van Ronald Verleun werd een 6-4 uitoverwinning meegenomen naar Kockengen. “Ik ben blij dat ik vanavond van grote waarde ben geweest voor het team. Ik hoop dat ik dit in het restant van de competitie kan blijven,” aldus Wilco Fokker.

WIK 3 ontving thuis Otio 3 uit bunnik. Na een uitstekende competitiestart met een tweetal ruime overwinningen is WIK 3 lijstaanvoerder in de 4e klasse. Jan Willem Mur, de trotse winnaar van de daviscup 2006, was de gehele avond uiterst gemotiveerd. Het leverde hem twee overwinningen op in het enkelspel. Alberto Grootenhuis slaagde er ook eenmaal in een tegenstander van tafel te slaan. Rob Fokker kende een wat mindere avond. Ondanks de vele trainingsarbeid voorafgaand aan deze ontmoeting kon hij net geen bijdrage leveren aan de score. Door deze 7-3 nederlaag zakt WIK 3 naar de tweede plaats in de poule.

Junioren

De man van de wedstrijd, Marcel Hoogendoorn, debuteerde vorige week met drie overwinningen en was ook deze week niet te kloppen in het enkelspel.

De man van de wedstrijd, Marcel Hoogendoorn, debuteerde vorige week met drie overwinningen en was ook deze week niet te kloppen in het enkelspel.

Het jeugdteam van WIK speelde afgelopen weekend in Maarssen haar tweede competitieduel. Dat de jongens van Maarssen 2 soms wel twee koppen groter waren leek teamcaptain Marcel Hoogendoorn niets te kunnen schelen. Net als vorige week bleef hij de hele dag ongeslagen in het enkelspel. Daarnaast was hij samen met Rick Romijn succesvol in het dubbelspel. Voor Rick Romijn en Rolf Janzen was het deze ontmoeting het debuut in de competitie. Het was allemaal nog wat onwenning en mede daardoor konden beiden geen verdere bijdrage leveren aan de teamscore en bleef de teller steken op 4 punten.

| 4 februari 2006