Wim Honkoop onstuitbaar

Droomdebuut Marcel Hoogendoorn

De voorjaarscompetitie is weer van start gegaan. Afgelopen jaren opereeerde tafeltennisvereniging WIK enkel in het seniorencircuit. Na veel inzet van jeugdtrainers Ronald, Jesse en recentelijk ook Jan Willem kon dit seizoen met trots het eerste jeugdteam worden ingeschreven. Mogen er nog velen volgen…

Senioren

WIK 1, dit seizoen acterend in de 2e klasse, ontmoette in Nieuwegein VTV 8. Wegens personele problemen was VTV niet in staat een derde man op de been te brengen, waardoor Alex de Hoop, Frank Struijk en Martin van Steijn bij voorbaat al een 3-0 voorsprong in de schoot geworpen kregen. De toppers van WIK slaagden er in de voorsprong uit te breiden naar 9-0. Het was echter Martin die in zijn laatste wedstrijd weinig fortuin kende, zo moest hij in de vijfde en beslissende game met 15-13 de winst aan zijn tegenstander laten. Desalniettemin verdween er een prachtige 9-1 uitoverwinnning in de boeken.

WIK 2, ook uitkomend in de 2e klasse, ontving in eigen arena Shot 3. Wilco Fokker, Sjoerd Vendrik en Ronald Verleun kwamen moeizaam uit de startblokken. Wilco herstelde zich echter prima en pakte tweemaal knap een enkelspel. Sjoerd Vendrik sleepte door mooi aanvalsspel één punt naar wikzijde. Ronald Verleun greep herhaaldelijk nipt naast de winst en kon hierdoor geen bijdrage leveren aan de score. Een 3-7 nederlaag was het resultaat.

WIK 3 ging in Utrecht bij SVE 10 op bezoek. Wim Honkoop was ontketend, hij spinde de ene na de andere bal langs zijn tegenstanders. Zonder ook maar enig probleem wist hij dan ook de gehele avond ongeslagen te blijven. Ook John Berger en Rob Fokker kenden een goede vorm, ze slaagden er beiden in om tweemaal een enkelspel naar zich toe te trekken. Daarnaast grepen de mannen samen ook naar de winst in het dubbelspel, hetgeen resulteerde in een uitstekende 8-2 uitoverwinning. “Na een wat wisselvallig afgelopen seizoen, lijk ik nu weer volledig mijn draai te hebben gevonden. Door een competitiestart als deze zie ik goede mogelijkheden voor een mogelijk kampioenschap in de 4e klasse”, aldus een ambitieuze Wim Honkoop.

Junioren

Het kersverse jeugdteam WIK 1 bestaande uit Marcel Hoogendoorn, Mark Boele en Matthijs Fokker, speelde afgelopen weekend haar eerste competitieduel. Tegenstander was VTV 3 uit Nieuwegein. Voorafgaand aan de wedstrijd was er veel te doen om het materiaal waarmee de jongens aan de slag moesten, zo was enkel het beste batje goed genoeg. Met name Marcel haalde veel profijt uit deze instelling, hij bleef ongeslagen door zijn tegenstanders steeds goed onder druk te zetten. Matthijs was eenmaal succesvol in zijn enkelspelen. Mark greep tot driemaal toe net naast de winst ondanks goed verzorgd spel. Een 6-4 nederlaag was het resultaat. “Het is geweldig om mijn debuut te kunnen maken met drie winstpartijen. Ik hoop dat ik dit niveau de rest van het seizoen vast kan houden”, aldus een tevreden Marcel Hoogendoorn.

| 28 januari 2006