Frank Struijk clubkampioen 2005

Afgelopen weekend vonden in de sporthal te Kockengen de clubkampioenschappen 2005 plaats. In dit toernooi streden 15 deelnemers om de eer zich een jaar lang de beste van WIK te mogen noemen. Het illustere rijtje van voorgaande winnaars bestaat o.a. uit Frank Struijk, Hans de Rijk en Alex de Hoop, waarbij laatstgenoemde de clubkampioenschappen de afgelopen drie jaar domineerde.

CK SR 2005

Naar gelang het niveau werden de spelers opgesplitst in een A-poule en in een B-poule. In de A-poule werd hevig gestreden om de gevestigde orde te verslaan. Dit bleek echter makkelijker gezegd dan gedaan. Zo waren het zoals verwacht de mannen van WIK 1 die de prijzen opeisten. Frank Struijk versloeg Alex de Hoop in een spannende finale waarin beide heren een wervelende show aan het publiek voorschotelden. In de vijfde en beslissende game verzilverde Frank op 10-9 direct zijn eerste matchpoint. Alwin Grootenhuis keerde met het brons huiswaards. “Na vier jaar net naast de hoofdprijs te hebben gegrepen ben ik zielsgelukkig dat ik me nu weer de beste van WIK mag noemen”, aldus een stralende Frank Struijk. In de B-poule was de spanning om te snijden. Na alle onderlinge wedstrijden te hebben opgeteld bleken zowel Alberto Grootenhuis, Jesse als Michiel Pot op een gelijk puntenaantal te staan. Een drietal extra wedstrijden werd ingelast, waarna uiteindelijk Alberto zich de sterkste toonde.

| 9 december 2005