Wilco Fokker sluit seizoen af in stijl

Afgelopen week werd de laatste competitieronde gespeeld. Daar waar dit meestal een spannende week betreft, viel het ditmaal tegen. Zo was WIK 1 zo goed als zeker van degradatie uit de 1e klasse en hadden WIK 2 en WIK 3 zich al veilig in de middenmoot gevestigd van respectievelijk de 2e en de 4e klasse. Desalniettemin werden de mouwen nog eenmaal opgestroopt om met een goed gevoel de winterstop in te gaan.

WIK 1 sloot in eigen arena de competitie af tegen koploper en tevens officieus kampioen Laren 1. WIK 1 heeft een moeizaam seizoen en was voorafgaand aan deze wedstrijd al vrijwel zeker van degradatie naar de 2e klasse. Alex de Hoop, Frank Struijk en invaller Wilco Fokker lieten echter geenszins de koppen hangen. Alex en Frank wonnen beiden op indrukwekkende wijze twee enkelspelen. Wilco speelde bij vlagen zijn beste tafeltennis, maar moest tot driemaal toe de winst in de vijfde en beslissende game laten liggen. Een minimale 6-4 nederlaag verdween in de boeken.

WIK 2 ging op bezoek bij Vitac 1 in Vinkeveen. Ronald Verleun, net terug van een trainingsstage in Thailand, had nog lichtelijk last van jetlag. Mede hierdoor slaagde hij er ondanks veel inzet net niet in een overwinning binnen te slepen. Sjoerd Vendrik wist met onhoudbaar contraspel eenmaal zijn tegenstander van tafel te slaan. Wilco Fokker sloot zijn seizoen op weergaloze wijze af door ongeslagen te blijven. “Dit was vermoedelijk mijn beste seizoen tot dusver en ik hoop dat ik me nog verder kan ontwikkelen in de komende jaren”, aldus Wilco Fokker.

WIK 3 ontving koploper en officieus kampioen Leerdam 3. Wim Honkoop kwam dit seizoen wat langzaam op gang, maar heeft in de tweede competitiehelft zijn draai weer gevonden. Hij slaagde bijna in ongeslagen te blijven tegen de kampioensformatie uit Leerdam. Eenmaal trok zijn tegenstander echter aan het langste eind na een spannende slotfase met matchpoints aan beide zijden. John Berger en Alberto Grootenhuis waren beiden eenmaal in staat één overwinning naar zich toe te trekken. Hierdoor was ook bij WIK 3 een 6-4 nederlaag het eindresultaat.

| 18 november 2005