WIK 3 wint derby

John Berger wederom ongeslagen

Sjoerd Vendrik, Tim van Weerdenburg en Ronald Verleun (vlnr) bedanken namens WIK sponsor Michiel de Rijk, vestigingsmanager van Rabobank Veenstromen.

Sjoerd Vendrik, Tim van Weerdenburg en Ronald Verleun (vlnr) bedanken namens WIK sponsor Michiel de Rijk, vestigingsmanager van Rabobank Veenstromen.

Met nog twee competitierondes te gaan, is het voor veel teams erop of eronder. Zo bevind WIK 1 zich momenteel op de laatste plaats in de 1e klasse en is een klein wonder nodig om lijfsbehoud te kunnen bewerkstelligen. WIK 2 is verwikkeld in een hevige strijd om de 4e plaats in de 2e klasse. WIK 3 draait met de week beter en heeft zich inmiddels bij de kop van de 4e klasse gevoegd.

WIK 1 ontving in eigen arena Rega 2. Alex de Hoop zat er meteen goed bovenop. Met zeer gecontroleerd spel was hij tot tweemaal toe succesvol in het enkelspel. Ook Frank Struijk won twee enkelspelen. Hij wisselde degelijkheid af met flair, zo schuwde hij op belangrijke punten zijn befaamde thunderbull-aanval niet. Invaller Sjoerd Vendrik bewees zijn waarde door bij een 2-0 achterstand een ogenschijnlijk verloren wedstrijd om te zetten in een 3-2 overwinning. Een 5-5 gelijkspel was het eindresultaat. Hiermee werd de ongeslagen thuisstatus behouden.

WIK 2 ontmoette in Zeist koploper ZTTV 1. Gezien de eerdere 9-1 thuisnederlaag tegen ZTTV 1 beloofde het een pittig avondje te gaan worden. Wilco Fokker had sterke revenge-gevoelens en stuurde dan ook tot tweemaal toe zijn tegenstander met de staart tussen de benen naar huis. Tim van Weerdenburg won zijn eerste wedstrijd knap met 3-0, maar moest in zijn andere wedstrijden net de winst laten liggen. Sjoerd Vendrik kende een ongelukkige avond en moest herhaaldelijk in de beslissende game de touwtjes laten vieren. Hierdoor bleef de teller van WIK 2 steken op 3 punten.

WIK 3 ontving thuis Vechtlust 1. In deze Kockengen/Breukelen-confrontatie waren het de mannen van WIK 3 die voor het spectakel zorgden. John Berger speelde weergaloos slaagde erin de hele avond ongeslagen te blijven.Wim Honkoop en Rob Fokker kenden ook een topavond. Tweemaal wisten beiden een partij in hun voordeel te doen bijschrijven. De resulterende 7-3 thuisoverwinning onderstreept nogmaals de goede vorm waarin WIK 3 momenteel verkeert. “Ik heb het seizoen van mijn leven. Mijn verliespartijen zijn dit seizoen op één hand te tellen”, aldus de man in vorm John Berger.

| 11 november 2005