Hans de Rijk onstuitbaar

Met nog drie wedstrijden in het najaarsseizoen te gaan is er voor WIK nog een hoop om voor te vechten. Zo staat het in de 1e klasse spelende WIK 1 in de degradatiezone en is winst noodzakelijk om hieruit te komen. WIK 2 bevind zich momenteel in de veilige middenmoot van de 2e klasse, maar er zijn nog steeds veel punten nodig om deze plek te verdedigen. WIK 3 staat momenteel op een derde plaats in de 4e klasse en mag na een goede reeks overwinningen stiekem hopen op meer.

WIK 1 had een uitwedstrijd voor de boeg tegen concurrent Bunshot 1 in Bunschoten. Het zou een zeer moeizame avond worden voor de mannen uit Kockengen, niet in de minste plaats doordat sterspeler Alex de Hoop niet aanwezig kon zijn bij deze ontmoeting. Frank Struijk speelde desalniettemin zeer verdienstelijk. Met vlammend aanvalsspel en listig gecamoufleerde zijspinballen trok hij tweemaal de winst in zijn enkelspelen naar zich toe. Martin van Steijn was eenmaal succesvol in het enkelspel. Mede doordat invaller Wilco Fokker geen potten kon breken, verdween er een 7-3 nederlaag in de boeken.

WIK 2 draait momenteel mee in de middenmoot van de 2e klasse, maar kan zich geen grote misstap veroorloven. Deze week moesten Sjoerd Vendrik, Wilco Fokker en Tim van Weerdenburg in eigen arena afrekenen met Elan 2 uit Baarn. Wilco speelde doorgaans de sterren van de hemel en bleef, net als in de uitwedstrijd tegen Elan 2, op indrukwekkende wijze ongeslagen. Sjoerd zette zijn goede lijn van de afgelopen weken voort door wederom tweemaal een punt voor WIK 2 binnen te slepen. Mede doordat Tim herhaaldelijk in de vijfde en beslissende game nipt het onderspit dolf, bleef het bij een gelijke verdeling van de punten: 5-5.

Afgezien van een wat moeizame competitiestart draait WIK 3 de laatste wedstrijden uitstekend. Hans de Rijk, John Berger en Rob Fokker ontmoetten in Vinkeveen Vitac 3. Hans was in zijn enkelspelen onstuitbaar, met flitsende forehands en een uitstekende wedstrijdmentaliteit stuurde hij al zijn tegenstanders met een nederlaag huiswaards. John pakte met katachtige reflexen tweemaal de winst en won samen met Rob tevens het dubbelspel. Hiermee werd een knappe 6-4 uitoverwinning geboekt. “Naarmate het seizoen vordert ga ik steeds beter spelen. Mijn forehand speelt hierbij een belangrijke rol; als ik erin slaag deze in stelling te brengen, levert dit vrijwel altijd een punt op”, aldus een enthousiaste Hans de Rijk.

| 4 november 2005