Wordt Tjebbe Tjebkema gecontracteerd door WIK?

WIK 1 ontmoette afgelopen vrijdag ONI 1. Alex de Hoop, Frank Struijk en Martin van Steijn vechten momenteel tegen degradatie uit de 1e klasse en kunnen elk punt derhalve goed gebruiken. Bij Alex was de gretigheid dan ook op zijn gezicht af te lezen. Hij speelde doorgaans briljant waardoor hij tot tweemaal toe de winst naar wikzijde trok. Frank speelde ook sterk, hij won eenmaal en was dichtbij een tweede overwinning. Martin kende een zware avond, slechts in één wedstrijd kon hij echt een vuist maken, maar deze glipte in de laatste en beslissende game door zijn vingers. In een uitstekend dubbelspel slaagden Alex en Frank erin de schade beperkt te houden tot een 6-4 uitnederlaag.

WIK 2 ontving in eigen arena directe concurrent Woerden 2. Sjoerd Vendrik kende net als vorige week een uitstekende vorm. Hij won door zeer effectief aanvalspel al zijn enkelspelen. Wilco Fokker was tot tweemaal toe succesvol een tegenstander met een nederlaag naar de douches te sturen. Ronald Verleun zorgde in zijn laatste wedstrijd voor het verschil; een 6-4 thuisoverwinning. WIK 2 leidt momenteel de strijd met Woerden 2 om uit de degradatiezone te blijven met een marge van 6 punten. “In dit stadium hebben we de punten hard nodig. In overleg met Tjebbe heb ik nu dan ook voor een iets minder grillige speelstijl gekozen. Het resultaat is verbluffend!” Aldus een contente Sjoerd Vendrik.

WIK 3 ontmoette in Houten kampioenskandidaat HTTC 7. Aangezien WIK 3 de thuiswedstrijd met 9-1 ten onder ging tegen HTTC 7 waren Hans de Rijk, Wim Honkoop en Rob Fokker gebrand op een beter resultaat. Hans speelde zeer degelijk en zorgde daarmee voor 2 punten op het conto van WIK 3. Wim Honkoop lijkt zijn vorm eindelijk terug te hebben gevonden en na zijn 3 winstpartijen van vorige week slaagde hij er nu tot tweemaal in de winst te grijpen. Mede doordat Rob helaas geen bijdrage kon leveren aan de score, keerde WIK 3 met 4 punten huiswaards.

| 28 oktober 2005