WIK heeft overwinningen in de tas

WIK 1, met v.l.n.r. Martin van Steijn, Alex de Hoop en Frank Struijk, heeft de overwinning in de tas.

WIK 1, met v.l.n.r. Martin van Steijn, Alex de Hoop en Frank Struijk, heeft de overwinning in de tas.

Na de matige puntenoogst van vorige week waren de wikkers deze week uitermate gebrand om een goed resultaat neer te zetten. Zowel WIK 1, WIK 2 als WIK 3 kunnen ieder punt momenteel hard gebruiken in de strijd om het lijfsbehoud in respectievelijk de 1e, 2e en 4e klasse. Het beloofde derhalve een interessante week te worden.

WIK 1 ontving in eigen arena het sterke Quick ’32 3. Alex de Hoop, Frank Struijk en Martin van Steijn stonden voor de taak een team te verslaan waar ruim een maand eerder nog met 7-3 van werd verloren. Alex speelde weergaloos. Net als in de eerste ontmoeting tussen beide grootmachten was hij onverslaanbaar, waardoor hij al 3 punten op naam van WIK 1 schreef. Frank zorgde ook voor 2 overwinningen in het enkelspel door zeer gepassioneerd spel. Het was echter dezelfde passie die in zijn laatste wedstrijd voor materiaalpech zorgde, waardoor Frank net een puntje moest laten liggen. Martin moest ondanks verdienstelijk spel tot driemaal toe zijn meerdere erkennen in zijn enkelspelen, waardoor het saldo van WIK 1 op basis van de enkelspelen op vijf punten bleef steken. Om de overwinning daadwerkelijk over de streep te trekken stegen Alex en Frank boven zichzelf uit in het dubbelspel, wat in vier games ten deel viel aan de sterren van WIK 1.

WIK 2 ontmoette dinsdag hekkensluiter UTTC 6. Een grote overwinning was op voorhand vereist om er zeker van te zijn uit de degradatiezone verwijderd te blijven. Sjoerd Vendrik kende een zeer sterke avond, hij liet geen van zijn tegenstanders een kans en won al zijn partijen met vlammend aanvalsspel. Wilco Fokker en Ronald Verleun sleepten beiden twee punten uit het vuur met goed serveerwerk en een uitstekende wedstrijdmentaliteit. Hiermee werd een uitstekende 7-3 uitoverwinning meegenomen naar Kockengen. Sjoerd Vendrik liet weten wat het geheim was achter zijn goede vorm: ‘Nu ik woonachtig ben in Leeuwarden, train ik om de dag met plaatselijke grootheid Tjebbe Tjebkema. Het resultaat spreek voor zich.’

WIK 3 ontving thuis Woerden 5. Met John Berger, Wim Honkoop en Hans de Rijk had WIK 3 op papier een zeer sterke opstelling. Dit bleek ook wel in het scoreverloop; binnen een uur stond er een 4-0 voorsprong op de teller, hetgeen de toon zette voor de rest van de avond. John Berger, bezig aan het seizoen van zijn leven, speelde wederom de sterren van de hemel en bleef ongeslagen. Wim Honkoop kende een moeizame seizoensstart, maar wierp alle schroom van zich af en schitterde als nooit tevoren. Ook Wim bleef hierdoor ongeslagen in het enkelspel en samen met John werd ook het dubbelspel naar wikzijde getrokken. Doordat ook Hans met zeer bekeken spel nog twee punten binnensleepte, werd er een fantastiche 9-1 overwinning behaald, waardoor WIK 3 de 3e plaats nog sterker bezet. ‘In heb lang moeten zoeken naar mijn vorm, maar de lamp ging vanavond ineens branden. Nu alleen de taak om hem niet meer uit te laten gaan’, aldus een jubbelende Wim Honkoop.

| 21 oktober 2005