Koplopers bezorgen WIK moeizame competitieronde

Het beloofde een lastige week te gaan worden voor de mannen van WIK. Zo ging WIK 1 op bezoek bij het in de 1e klasse nog ongeslagen Laren 1, ontmoette WIK 2 in de 2e klasse kampioenskandidaat Vitac 1 en bekampte WIK 3 in Leerdam het in de 4e klasse nog ongeslagen Leerdam 3. Deze competitieronde stond dan ook in het teken van ‘het beperken van de schade’.

WIK 1, bestaande uit Frank Struijk, Alex de Hoop en Martin van Steijn, beleefde een pittig avondje in Laren. Frank speelde uiterst energiek en geconcentreerd en kreeg het voor elkaar om tot tweemaal toe het punt in zijn enkelspelen naar wikzijde te slepen. Alex liet zijn tegenstander in één wedstrijd het nakijken. Mede doordat Martin net niet bij machte was een punt aan de score toe te voegen, bleef de teller steken op 3 punten. “We staan momenteel in de degradatiezone en willen we hieruit komen, zullen we in de tweede competitiehelft moeten vlammen”, aldus een gedreven Frank Struijk.

WIK 2 ontving in eigen arena Vitac 1. Wilco Fokker, Sjoerd Vendrik en Tim van Weerdenburg wisten op voorhand dat een punt of vijf genoeg was om aansluiting te houden met de middenmoot. Wilco, bezig aan een zeer degelijk seizoen, zorgde met flitsend aanvalsspel voor 2 winstpunten in zijn wedstrijden. Sjoerd greep de winst in één enkelspel. Wilco en Sjoerd pakten hij tevens het dubbelspel met ogenschijnlijk kinderlijke eenvoud, 11-9 in beslissende game. Tim van Weerdenburg, vorige week nog maker van het enige punt van WIK 2, kende geen sterke avond en slaagde er niet in om een score af te dwingen. Een 4-6 thuisnederlaag was het resultaat.

WIK 3 werd in Leerdam ontvangen door de koploper in de 4e klasse Leerdam 3. John Berger, Wim Honkoop en Rob Fokker draaien momenteel veilig mee in de middenmoot, maar een grote nederlaag zou de degradatieplaatsen wel dichtbij brengen. John en Wim slaagden er beiden in om één enkelspel te winnen en doordat John samen met Rob het dubbel won, bleef de schade beperkt tot een 3-7 uitnederlaag, hetgeen voldoende bleek om de 3e plaats in de poule vast te houden.

| 14 oktober 2005