WIK 3 herstelt schade

Wilco Fokker blijft doorgaan

WIK 1, uitkomend in de 1e klasse, ontving in eigen arena Bunshot 1. Frank Struijk, Alex de Hoop en Martin van Steijn hadden het voorrecht hun potjes op de gloednieuwe tafeltennistafel af te mogen werken. Frank bracht dan ook zijn beste spel ten tonele, hetgeen hem in twee enkelspelen de winst opleverde. Alex en Martin waren beiden in staat om in één enkelspel de winst te grijpen. Doordat Frank en Alex ook het dubbelspel op hun naam schreven, werden de punten eerlijk verdeeld: 5-5.

WIK 2 ging donderdag op bezoek bij Elan 2 in Baarn. Wilco Fokker speelde bij vlagen de sterren van de hemel en mede doordat hij het hoofd koel hield op de beslissende momenten bleef hij ongeslagen. Tim van Weerdenburg won overtuigend een wedstrijd, maar zag de winst in zijn andere enkelspelen in de slotfase aan zich voorbij gaan. Ronald Verleun kreeg met hetzelfde probleem te kampen en moest ondanks een groot aantal matchpoints de winst herhaaldelijk laten liggen. Ondanks deze krappe 6-4 uitnederlaag, blijft WIK 2 bovenaan meedraaien in de 2e klasse. “Ik beleef de seizoensstart van mijn leven. Mijn spel benadert perfectie; in deze vorm laat ik mijn tegenstanders kansloos”, aldus een lichtelijk overmoedige Wilco Fokker.

WIK 3 ontving thuis hekkensluiter Vitac 3. Na de 1-9 thuisnederlaag van vorige week, was een overwinning voor WIK 3 meer dan welkom. Met dit in het achterhoofd werd een beroep gedaan op John Berger en routenier Hans de Rijk, beiden nog ongeslagen in de competitie. Daarnaast werd Rob Fokker ingezet als pinchhitter. Deze opstelling bleek uitermate succesvol, zo slaagden John en Hans er beiden in hun ongeslagen status vast te houden en gaf Rob de overwinning met twee winstpartijen nog wat extra glans. Hierdoor werd een mooie 8-2 eindoverwinning behaald waarmee WIK 3 stijgt naar een keurige 3e plaats.

| 30 september 2005