Veelbelovende start WIK 2

Afgelopen week was het dan eindelijk zover; het nieuwe tafeltennisseizoen ging weer van start. Zoals al jaren het geval is zal WIK de competitie aanvangen met drie teams. WIK 1, beter bekend als ‘de groten der aarde’, komt andermaal uit in de 1e klasse. WIK 2 toonde afgelopen seizoen aan uitstekend in de 2e klasse mee te kunnen draaien en zal de lat dit seizoen weer net iets hoger leggen. WIK 3 speelt sinds mensenheugenis in de 4e klasse en hier zal dan ook vermoedelijk weinig verandering in komen. Onder het motto ‘een goed begin is het halve werk’ sponsorde Autoschadebedrijf van Beek een gloednieuwe tafeltennistafel waarop thuisspelend WIK 2 de competitie op mocht aanvangen. En met resultaat…

WIK 1 ging voor haar eerste competitieduel op bezoek bij Quick’32 3 uit Hilversum. Ondanks dat de mannen van WIK 1 lang naar de competitiestart hadden toegewerkt, kenden ze geen gelukkige avond. Er werd een teleurstellende 7-3 nederlaag geleden, mede doordat de wikkers er op de beslissende momenten niet stonden. Zo zagen Frank Struijk en Martin van Steijn de winst herhaaldelijk in de 5e game aan hun neus voorbij gaan. Uitzondering hierop was Alex de Hoop, hij speelde uitstekend en had tot driemaal toe geen enkel probleem met zijn tegenstander. Hiermee redde Alex weliswaar de eer, maar kon ook hij een nederlaag niet afwenden.

WIK 2, dat in eigen arena UTTC 6 ontving, had de eer om de competitie aan te vangen op de gloednieuwe tafeltennistafel. Wilco Fokker, Sjoerd Vendrik en Tim van Weerdenburg maakten hier optimaal gebruik van door direct een 4-0 voorsprong op te eisen. Wilco aka ‘The Cookmeister’ maakte met subliem spel korte metten met al zijn tegenstanders. Sjoerd en Tim speelden ook veelbelovend, maar moesten beiden eenmaal de winst in een enkelspel laten liggen. Doordat Wilco en Sjoerd ook het dubbelspel met overmacht naar zich toe trokken, verdween er een prachtige 8-2 overwinning in de boeken.

WIK 3 had een uitwedstrijd op het programma staan, het speelde tegen Woerden 5. Ondanks de vele trainingsarbeid voorafgaand aan deze wedstrijd, bleek Woerden 5 een taaie tegenstander. John Berger was de held van de avond. John was in al zijn enkelspelen in staat om zijn tegenstander met een nederlaag naar de douches te sturen, tevens pakte hij samen met Wim Honkoop het dubbelspel. Wim verzilverde verder nog

| 23 september 2005