Hans de Rijk pakt procentenbeker

Afgelopen week stond de laatste speelronde van de voorjaarscompetitie op het programma. Voor WIK 1, WIK 2 en WIK 3 behoorde een kampioenschap niet meer tot de mogelijkheden en ook van enig degradatiegevaar was geen sprake. Dit betekende echter niet dat er niets meer op het spel stond. Zo moest de procentenbeker nog worden vergeven, een prijs voor de meest waardevolle speler van WIK. Hans de Rijk, Frank Struijk en Alex de Hoop waren de overgebleven kanshebbers.

WIK 1, uitkomend in de 1e klasse, ontving in eigen arena ZTTV 1. Alex de Hoop, Frank Struijk en Martin van Steijn konden met een gelijkspel de mannen uit Zeist achter zich houden op de ranglijst en zo de 2e plaats veilig stellen. De elite van WIK vertrok als een speer uit de startblokken. Alex slaagde erin om de gehele avond ongeslagen te blijven en zette daarmee zijn seizoenspercentage op 72%. Frank moest eenmaal zijn meerdere erkennen, maar wist desondanks met 74% Alex nipt achter zich te houden in de race om de procentenbeker. Martin tekende voor de 6-4 eindoverwinning door zijn laatste wedstrijd knap naar zich toe te trekken.

WIK 2, afgelopen seizoen gepromoveerd naar de 2e klasse, beleefde in IJselstein een moeizame avond tegen kampioen ONI 1. In een eenzijdige ontmoeting was alleen Wilco Fokker in staat zich positief te onderscheiden. Hij won een enkelspel en redde daarmee de eer. Een 9-1 uitnederlaag verdween in de boeken.

WIK 3 rekende thuis af met SVO 5. Door een mooie 7-3 overwinning werd het seizoen afgesloten met een derde plaats in de 4e klasse. Wim Honkoop kende mischien wel de beste avond van het seizoen. Hij wist 3 enkelspelen naar zich toe te trekken en daarnaast ook samen met Rob Fokker het dubbelspel te winnen. Hans de Rijk had voorafgaand aan de wedstrijd de beste papieren voor het winnen van de procentenbeker en het ontbrak hem dan ook niet aan motivatie. In zijn wedstrijden was hij bij vlagen ontketend en liet hij zijn tegenstanders tot driemaal toe geen kans. “Het winnen van de procentenbeker met 81% is de kroon op mijn carrière. Ik zal ervoor zorgen dat hij een mooi plaatsje krijgt naast mijn bed”, aldus de meest waardevolle speler van WIK.

| 19 april 2005