Alex de Hoop onverslaanbaar

WIK 1 ontving in eigen huis Gispen 2, de hekkensluiter in de 1e klasse. Frank Struijk, Alex de Hoop en Martin van Steijn begonnen met veel vertrouwen aan de wedstrijd en stroopten de mouwen op voor een mooie overwinning. Alex bleek in een topvorm te verkeren. Zo pakte hij ogenschijnlijk al zijn enkelspelen met grote eenvoud. Hij presteerde het om al zijn wedstrijden met 3-0 binnen te slepen. Martin kende ook een bijzonder goede avond. Met uitstekend aanvalsspel domineerde hij in al zijn wedstrijden en was hij daarmee tot tweemaal toe succesvol. Frank kende met slechts één winstpartij een minder fortuinlijke avond. Hij slaagde er herhaaldelijk niet in om de matchpoints, 7 in totaal, te verzilveren. Doordat Alex en Frank ook het dubbelspel naar zich toe trokken, werd een knappe 7-3 overwinning behaald. “Alles wat ik deed wist ik van tevoren!”, aldus een briljante Alex ‘Akim’ de Hoop.

WIK 2 kende een moeizame avond in Houten. Daarwaar de thuiswedstrijd nog voorspoedig verliep met een 8-2 overwinning, bleken de rollen nu omgedraaid. Zo kwam HTTC 1 ditmaal veel strijdvaardiger ten tonele en leken de mannen van WIK 2 daar niet direct een antwoord op te hebben. Wilco Fokker en Ronald Verleun presteerden het nog wel om ieder een enkelspel naar zich toe te trekken, maar ook zij konden verder geen potten breken. Mede doordat Sjoerd Vendrik geen verdere bijdrage kon leveren aan de score bleef de teller van WIK 2 steken op een totaal van slechts 2 winstpunten.

WIK 3 speelde in eigen huis tegen Vitac 2. Het sterke Vitac, dat nog steeds meedoet om het kampioenschap in de 4e klasse, beloofde een lastige tegenstander te worden voor WIK 3. Wim Honkoop trok zich niets aan van de verhoudingen in de poule en begon furieus aan zijn wedstrijden. Dit leverde hem tot tweemaal toe een overwinning op. John Berger en Alberto Grootenhuis waren ieder in staat één punt op het conto van WIK 3 te schrijven. De 4 gescoorde punten zijn voldoende om het gat met de degradatiezone in stand te houden.

| 30 maart 2005