Hans de Rijk bezorgt WIK 3 overwinning

WIK 1 ging afgelopen week op bezoek bij Over ’t Net 2. Frank Struijk, Alex de Hoop en Martin van Steijn hoopten op voorhand op een herhaling van de 1e wedstrijd toen het 5-5 werd in eigen arena. Het scoreverloop verliep echter anders. Frank speelde bij vlagen toptafeltennis, desondanks slaagde hij er net niet in ongeslagen te blijven en moest hij nipt eenmaal zijn meerdere erkennen. Alex, net terug van een trainingskamp in de sneeuw, moest weer even wennen aan de competitie. Hij was dan ook slechts eenmaal in staat om een enkelspel op zijn naam te schrijven. Mede doordat Martin er niet in slaagde een bijdrage te leveren aan de score, verdween er een 7-3 uitnederlaag in de boeken. WIK 1 bezet nu de 3e plaats in de 1e klasse.

WIK 2 ontving thuis Elan 2. Voor WIK 2 is het seizoen al min of meer gespeeld, zowel het gat met de koploper als met de hekkensluiter bedraagt meer dan 10 punten. Sjoerd Vendrik, Wilco Fokker en Ronald Verleun konden derhalve zonder druk op hun schouders de wedstrijd aanvangen. Sjoerd was echter de enige die hier goed mee om wist te gaan. Zo was hij in staat om 2 enkelspelen naar zich toe te trekken. Wilco Fokker wist één overwinning uit het vuur te slepen. Doordat ronald Verleun herhaaldelijk net naast de overwining greep, bleef de teller van WIK 2 op 3 winstpartijen steken.

WIK 3 ontmoette donderdag in Driebergen DTV Smash 1. De afgelopen weken had WIK 3 zich knap uit de degradatiezone gespeeld en Hans de Rijk was vastbesloten deze reeks voort te zetten. Hij presteerde het voor de 2e week achtereen om ongeslagen te blijven. Rob Fokker en Wim Honkoop waren in het enkelspel beiden in staat om hier één punt aan toe te voegen en tevens werd het dubbelspel op overtuigende wijze naar wikzijde getrokken. De resulterende 6-4 overwinning zorgt ervoor dat WIK 3 het punt achterstand op DTV Smash 1 in de ranglijst omzet in een punt voorsprong. ”Toen ik mijn eerste wedstrijd had gewonnen en zag dat Rob en Wim uitstekend stonden te dubbelen, wist ik dat een overwinning goed mogelijk was”, aldus een contente Hans de Rijk.

| 21 maart 2005