WIK houdt concurrenten op afstand

WIK 1, uitkomend in de 1e klasse, ontving in eigen arena hekkensluiter Buna 1. Normaal gesproken zou een overwinning zeker tot de mogelijkheden behoren, maar doordat routiniers Alex de Hoop en Alwin Grootenhuis verstek moesten laten gaan, werd de ziekenboeg aangesproken. Martin van Steijn en Tim van Weerdenburg moesten Frank Struijk helpen om de schade beperkt te houden. Frank kende zelf geen enkel probleem met zijn tegen tegenstanders en pakte zijn enkelespelen dan ook zonder een enkele game af te staan. Daarnaast won hij samen met Martin knap het dubbelspel. Martin was in zijn laatste wedstrijd nog van grote waarde, door zijn winst werd een belangrijk 5e punt binnengehaald. Tim nam na 4 maanden afwezigheid ook het bat weer in de hand. Ondanks dat het spel niet tegenviel, wist hij echter geen overwinning binnen te slepen, waardoor een 5-5 gelijkspel in de boeken verdween.

WIK 2 speelde in Nieuwegein tegen VTV 8. Sjoerd Vendrik, Wilco Fokker en Ronald Verleun hadden als taak de 10 punten tellende voorsprong op VTV 8 in stand te houden. Sjoerd trok de kar aan wikzijde door ongeslagen te blijven. Met een aantal harde smashballen wees hij zijn tegenstanders de deur. Wilco en Ronald verzorgden beiden nog 1 punt, waardoor de eindstand ook bij WIK 2 op een 5-5 eindstand werd bepaald.

WIK 3 ontving thuis Fletio 3 uit Vleuten. Voor Hans de Rijk, John Berger en Rob Fokker was het zaak de concurrent om de degradatieplaatsen achter zich te laten. Hans speelde uitstekend en tekende dan ook overtuigend voor 3 overwinningen. Ook John kende een goede avond, door bekeken aanvalspel won ook hij al zijn enkelspelen. Rob Fokker had duidelijk een mindere avond. Zo kreeg hij het niet voor elkaar om de overwinning extra glans te geven. Een 6-4 overwinning was het resultaat. John Berger reageerde veelzeggend: “Ik had mijn tegenstanders op voorhand al in mijn broekzak en tijdens de wedstrijd heb ik ze niet de kans gegeven om eruit te glippen”.

| 14 maart 2005