WIK zegeviert op ieder niveau

Alex de Hoop op dreef

WIK 1 ontmoette maandag in Culemborg Gispen 2. Aangezien Gispen 2 de hekkensluiter is in de poule, hoopten Alex de Hoop, Frank Struijk en Alwin Grootenhuis op voorhand op een overwinning. Met name Alex liet er geen gras over groeien, hij won al zijn enkelspelen met veel bezieling. Frank zorgde aanvankelijk ook eenvoudig voor 2 punten aan wikzijde, maar moest vervolgens eenmaal zijn meerdere erkennen. Alwin tekende uiteindelijk voor de 4-6 uitoverwinning door met zijn flitsende backhand de ene na de andere bal van de tafel te spinnen. “De laatste tijd is veel gespeculeerd over de mogelijkheid om WIK 1 naar de kampioensklasse te tillen. Ik heb vanavond mijn bat laten spreken… ik wil niets liever!!!”, aldus een daadkrachtige Alex ‘Akim’ de Hoop.

WIK 2, uitkomend in de 2e klasse, speelde in een overvolle Wikhal tegen HTTC 1. Voordat de eerste wedstrijd gespeeld was, vertrok de eerste tegenstander al terug naar Houten. De teleurstelling om niet tegen Tim van Weerdenburg te kunnen spelen was hem vermoedelijk te groot. Wilco Fokker, Ronald Verleun en Sjoerd Vendrik lieten zich hierdoor geenszins van de wijs brengen. De 3-0 voorsprong werd dankbaar uitgebouwd naar een 8-0 voorsprong. Wilco had hierin het grootste aandeel, hij bleef ongeslagen en won samen met Sjoerd het dubbelspel. Ronald en Sjoerd wonnen hun 1e wedstrijd, maar moesten in hun laatste wedstrijd de winst laten liggen. De resulterende 8-2 thuisoverwinning bezorgt WIK 2 de leiding in de poule.

WIK 3 had als taak zich van de laatste plaats af te vechten in de 4e klasse. Hans de Rijk, Rob Fokker en John Berger ontmoetten in Vinkeveen Vitac 2. Vanaf het begin was duidelijk dat de mannen van WIK 3 hun huid duur zouden verkopen. Dit bleek ook in de uitslag. Zo wonnen Hans en John beiden 2 enkelspelen en won John samen met Rob het dubbelspel. Doordat Rob ook nog in het enkelspel in staat was een punt naar wikzijde te slepen, keerden de Kockenezen met een 4-6 uitoverwinning huiswaards. Om echter daadwerkelijk van de laatste plaats verlost te zijn zal WIK 3 ook de inhaalwedstrijd van aanstaande vrijdag met minimaal dezelfde cijfers moeten winnen.

| 2 februari 2005