Goede competitiestart WIK 1 en 2

Na een voor WIK zeer succesvol verlopen najaarsseizoen van 2004 ging deze week het voorjaarsseizoen van 2005 van start. WIK 1 wist afgelopen seizoen op zeer overtuigende wijze mee te draaien in de top van het klassement in de 1e klasse, hetgeen ook de doelstelling is voor het komende seizoen. WIK 2 kende een nagenoeg perfect seizoen in de 3e klasse, waardoor promotie naar de 2e klasse werd afgedwongen. WIK 3 komt wederom uit in de 4e klasse.

Kockengens trots WIK 1 speelde haar openingswedstrijd in Bunnik tegen Buna 1. Frank ‘Mr. Thunderbull’ Struijk was, zoals we dat van hem gewend zijn, een maatje te groot voor zijn tegenstanders. Hij won dan ook eenvoudig zijn enkelspelen. Alex de Hoop, de kersverse clubkampioen van WIK, bracht door zeer degelijk spel twee enkelspelen op zijn conto. Het was dan ook niet erg verwonderlijk dat Frank en Alex ook het dubbelspel binnensleepten. Alwin Grootenhuis kon helaas geen potten breken en moest tot driemaal toe zijn meerdere erkennen, waardoor WIK 1 aan het eind van de avond met een nipte, doch bevredigende 4-6 uitoverwinning huiswaards keerde.

WIK 2 had het voorrecht om in eigen arena het avontuur in de 2e klasse aan te vangen. Tegenstander was VTV 8 uit Nieuwegein. Vanaf het begin was duidelijk dat van de felheid waarmee het kampioenschap in de 3e klasse werd binnengesleept, nog niets verdwenen was. Binnen de kortste keren werd er een 3-1 voorsprong gepakt door overwinningen van Wilco Fokker en Sjoerd Vendrik in het enkelspel en in het dubbelspel. Na wat energieke aanmoedigingen van tijdelijk uitgeschakelde teamgenoot Tim van Weerdenburg, werd deze goede lijn gestaag voortgezet. Zo wist Wilco het zelfs te presteren om ongeslagen te blijven. Ook Sjoerd trok met overwicht nog een enkelspel naar zich toe. Ronald Verleun was in zijn eerste wedstrijden niet altijd even gelukkig, maar maakte dit in de slotfase meer dan goed door met veel vechtlust zijn tegenstander te overbluffen. De resulterende 7-3 overwinning zorgt ervoor dat WIK 2 bovenin de ranglijst is terug te vinden. “Voorafgaand aan de wedstrijd heb ik de tactiek met Frank Struijk doorgesproken. Een topspeler als Frank heeft veel ervaring met dit soort partijen en een paar belangrijke tips van zijn kant kunnen dan net de doorslag geven. Ik wil hem bij deze dan ook bedanken!!!“ Aldus een dolgelukkige Wilco Fokker.

WIK 3 speelde eerder deze week al in Vleuten tegen Fletio 3. Wegens omstandigheden speelden Wim Honkoop en Rob Fokker met z’n tweëen. Dit hield in dat WIK 3 op voorhand al op een achterstand van 3-0 stond. Daarnaast bleken Wim en Rob ook niet erg gelukkig in het score verloop. Zo werden er bijvoorbeeld games verloren waarbij er sprake was van tot wel 5 gamepoints en werd er herhaaldelijk een voorsprong van 2-0 in games alsnog uit handen gegeven. Hierdoor waren Wim en Rob slechts in staat 2 punten naar de zijde van WIK 3 te trekken. Een teleurstellende 8-2 nederlaag was het resultaat.

| 27 januari 2005