WIK 2 ongeslagen kampioen

Wilco Fokker pakt procentenbeker

Afgelopen vrijdagavond stond voor tafeltennisvereniging WIK een uitermate belangrijke competitieronde op het schema. Zo was er voor WIK 1 de mogelijkheid om voor het eerst in de clubgeschiedenis te promoveren naar de hoofdklasse. Tevens kon WIK 2 naar de 2e klasse promoveren, mits het 1 puntje behaalde tegen Woerden 3.

Bijschrift foto:
Michiel de Rijk, vestigingsmanager van Rabobank Veenstromen, feliciteert Ronald Verleun, Wilco Fokker en Sjoerd Vendrik met het behalen van het kampioenschap in de 3e klasse. Ontbrekend op de foto is Tim van Weerdenburg.

Om aanspraak te maken op het kampioenschap in de 1e klasse had WIK 1 een ruime zege nodig op Woerden 1, maar zelfs dan was men afhankelijk van wat de concurrentie zou doen. In de beginfase bleek echter al dat de druk iets te groot was. Daar waar WIK 1 het in voorgaande wedstrijden moest hebben van een uitstekend begin, stonden Frank Struijk, Alex de Hoop en Martin van Steijn binnen de kortste keren op een 4-0 achterstand. Frank pakte vervolgens de draad het beste op en wist zijn andere enkelspelen wel binnen te halen. Alex en Martin wisten elk ook nog één enkelspel te winnen, waardoor de schade beperkt bleef tot een 6-4 nederlaag. Met gemengde gevoelens keerde WIK 1 huiswaards. Enerzijds ging een unieke kans voorbij, anderzijds werd dit seizoen lijfsbehoud in de 1e klasse afgedwongen, iets wat al jaren het streven is.

WIK 2 had een duidelijke taak voor de boeg in eigen arena; het moest één puntje behalen tegen Woerden 3 om het kampioenschap in de 3e klasse veilig te stellen. Sjoerd Vendrik had de eer om dit betreffende punt in de openingswedstrijd direct al te scoren. Na het in ontvangst nemen van de bloemen en felicitaties werd de wedstrijd hervat. Ronald Verleun tekende vervolgens nog voor 2 enkelspelen door een zeer gevaarlijke service en een muurvaste verdediging. Wilco Fokker verzilverde door vlammend aanvalsspel ook 2 enkelspelen. Het 5-5 gelijke spel dat hiermee in de boeken verdween betekende een voortzetting van de ongeslagen reeks van WIK 2 die al bijna een jaar duurt. Voor Wilco betekende dit tevens de winst in de strijd om de procentenbeker, hij reageerde hierop met veel trots: “Een kampioenschap behalen is leuk, maar zonder procentenbeker is het niet compleet. Het is binnen WIK een grote eer om deze beker in het bezit te hebben, mij maken ze de komende tijd niks meer!!!”

Voor WIK 3 stond er dit weekeinde weinig meer op het spel, zowel promoveren als degraderen was al uitgesloten. Het speelde in eigen arena tegen Good Luck 4. Aangezien Good Luck 4 nog goede kansen had op een eventueel kampioenschap in de 4e klasse, beloofde het een moeilijke wedstrijd te gaan worden. In de praktijk bleek dit ook het geval. John Berger en Hans de Rijk waren ieder in één westrijd hun tegenstander de baas, maar moesten in de andere enkelspelen de winst laten schieten. Wim Honkoop was nog minder gelukkig en greep tot driemaal toe naast de winst, waardoor er een 2-8 nederlaag in de boeken verdween.

| 13 december 2004